Content pages
Prisvärda tjänster inom systemsäkerhet, CE-märkning och ILS | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Prisvärda tjänster inom systemsäkerhet, CE-märkning och ILS

granit

Östersundsfirman Granit Teknikbyrå AB må vara ett förhållandevis litet företag, men de tjänster man erbjuder kan ha desto större betydelse för dess kunder. Man erbjuder tjänster och personlig support inom systemsäkerhet, CE-märkning och ILS, vilket övervinner många hinder i kundernas verksamhet.

Lars Larsson, VD, är en av fem initiativtagare till Granit Teknikbyrå AB som noterade ett behov bland regionens företag kring tjänster avseende systemsäkerhet, CE-märkning och ILS.
– Vår ambition är att utveckla tjänster med rätt kvalitet till ett rimligt pris där kunden alltså får valuta för sina pengar. Därför har vi, trots bara två år i branschen, redan ett flertal nöjda kunder som återkommer för ett långsiktigt samarbete, berättar Lars.
Granit Teknikbyrå AB är verksamt i Jämtland, Västernorrland, Stockholm och Mälardalen och representerar en stark bredd inom sina respektive affärsområden.

Brett tjänsteutbud
Avseende CE-märkning hjälper Granit Teknikbyrå sina kunder att uppfylla lagar och förordningar genom att göra analyser, ta fram nödvändiga dokument och hjälpa till vid CE-märkningsprocesser. För de kunder som inte har möjlighet att köpa en helhetslösning erbjuder man coaching och stöttning så att kunden själv kan klara av arbetet.
När det gäller systemsäkerhet är FMV en stor kund. Här hjälper man till med granskning av systemsäkerhetsdokumentation, tar fram systemsäkerhetsgodkännanden, utför systemsäkerhetsanalyser och tar fram säkerhetsutlåtande för tekniska system.  Lars är noga med att påpeka att man även finns till för att hjälpa ”den andra sidan”, det vill säga leverantörerna.
ILS står för Integrated Logistics Support och omfattar bland annat underhållsteknik och driftsäkerhet. Underhållsstrategier, underhållsoptimering, livscykelkostnadsanalyser (LCC/LSC) och underhållssystem ingår i arbetsinsatserna.
Härutöver erbjuder Granit Teknikbyrå AB även Projektstöd för FMV i samband med materielanskaffning till Försvarsmakten. Man skriver kravspecifikationer, tar fram överlämningshandlingar, granskar dokumentation och gör underhållsberedningar.
Förutom FMV är Mercedes och SJ två av företagets många nöjda uppdragsgivare. Lars Larsson nämner gärna ett uppdrag för Jämtkraft på det lokala vattenkraftverket.
– Vi var flera som konkurrerade om att CE-märka en komplett maskinlina. Vi fick uppdraget, bland annat tack vare närheten till kunden, och presenterade en bra arbetsplan som denne var mer än nöjd med. Vi satte igång under hösten 2011 och var färdiga kring årsskiftet 2013/2014.

Valuta för pengarna
Enligt Lars Larsson är en anledning till att många anlitar Granit Teknikbyrå den mer än 15-åriga erfarenhet av konsultbranschen som Lars och hans kollegor besitter. Företagets mindre storlek sätter en personlig prägel på verksamheten, vilket borgar för god service och nära kundrelationer.
– Vi har ett brett kontaktnät och vårt samarbete med stora företag ger oss en möjlighet att även vara med på omfattande projekt. Vi erbjuder en lägre timtaxa än våra konkurrenter eftersom vi inte har så höga overheadkostnader men bibehållen kvalitet. Kunden får som sagt valuta för pengarna, säger Lars som hoppas att den goda utvecklingen i företaget kommer att hålla i sig. Inom en snar framtid hoppas han kunna nyanställa två medarbetare.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *