Content pages
Ett anrikt företag på stark frammarsch i Jämtland | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ett anrikt företag på stark frammarsch i Jämtland

grönlunds

Grönlunds har länge varit en trogen partner till väg- och transportbranschen. Man erbjuder kvalificerade yrkesutbildningar inom en rad olika områden i en verksamhet som sträcker sig över hela Sverige.

Grönlunds Yrkesutbildningar AB finns representerat från Luleå i norr till Malmö i söder och erbjuder yrkesutbildningar för transport och väg. I Östersund har verksamheten funnits sedan 2012 och här möter vi marknadschef Lotta Taramanidis.
– Vi utbildar säkerhetsmedvetna chaufförer inom transport, maskinförare, drift- och vägunderhåll samt logistik. Vi erbjuder vanliga körkortsutbildningar men hos oss kan även aktörer inom yrkestrafiken ta de flesta av sina certifikat och genomföra obligatoriska vidareutbildningar, berättar hon.

Anpassade utbildningar
Grönlunds breda utbud omfattar såväl individ- som företagsanpassade utbildningar. För transportbranschen finns ett flertal olika utbildningar, bland annat den traditionella CE-utbildningen för yrkeschaufförer som ska framföra lastbil med släp. Utbildningen tar mellan nio och tolv veckor.
YKB står för yrkeskompetensbevis och är en reglerad utbildning som man måste genomgå för att få jobba som chaufför. Den omfattar 130 timmars teori och tio timmars körning, men för personer under 21 tar den dubbelt så lång tid. Man erbjuder också ADR-utbildning för transporter av farligt gods, varpå kunden erhåller ett utbildningsbevis som måste förnyas var femte år. Även truckförarkurser i olika omfattningar ingår, liksom APV, det vill säga Arbete på väg som genomförs på två nivåer; med eller utan fordon. Hjärtlungräddning och DHLR-utbildning genomförs under en dag och härtill kommer även taxiförarutbildning, vilken innefattar fyra delkurser.
Grönlunds utbildar också i miljö och säkerhet samt investerar och förnyar kontinuerligt sin bilflotta för minimal miljöpåverkan.

Ökad efterfrågan
Grönlunds i Östersund är verksamt i Jämtland och Härjedalen. AMS, Fyrås Trä, Fazer, Poolfärskt, Sillströms Åkeri, Västernorrlands landsting och Jämtlands Gymnasium är bara några av flera uppdragsgivare som överlag är nöjda med Grönlunds koncept avseende kundanpassade utbildningar.
– Med kunniga och erfarna utbildare kan vi erbjuda kontinuerliga utbildningstillfällen i stället för en väntelista. Vår ambition är att inom de närmsta åren utveckla vårt samarbete med våra lokala kontakter och fortsätta vara det självklara valet för våra uppdragsgivare. Vi märker att efterfrågan på kundanpassade utbildningar ökar hela tiden, konstaterar Lotta Taramanidis.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *