Content pages
Stilfullt hotell för alla plånböcker | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stilfullt hotell för alla plånböcker

maribo

I den lilla pittoreska staden Maribo mitt på danska Lolland ligger Hotel Maribo Söpark. Endast ett femtiotal meter från Maribo Sö och med en makalös utsikt välkomnas gäster till det anrika hotellet där prisbilden är mycket attraktiv.

Hela anläggningen andas inte bara historik och atmosfär utan också kvalitet rakt igenom.
– Vi är ett litet företag som arbetar som en familj och vill att våra gäster ska känna sig som hemma här. Även om vi är ett konferenshotell med all tänkbar utrustning och moderna faciliteter kan vi erbjuda allt ifrån företagsfester och olika arrangemang till traditionellt boende för semestrande turister, säger Yvonne Rasmussen som är hotellets VD.
Trots att hotellet har 109 rum har man lyckats behålla det lilla hotellets intima atmosfär. Och miljötänkandet har man inte heller gjort avkall på.
– Så långt det är möjligt är alltid miljöarbetet en del av vår verksamhet. Belysningen tänds automatiskt i energibesparande syfte, vi använder lokala råvaror i köket så långt det är möjligt och vi använder ekologiska och biologiskt nedbrytbara produkter i disk- och rengöringsmedel. Allt vi gör har ett ekologiskt tänk, säger Yvonne som också framhåller hotellets handikappvänliga utformning.
– Vi anpassar gemensamma utrymmen så att handikappade kan beredas tillträde och vi har en hel våning där samtliga rum är anpassade för rörelsehindrade och rullstolsbundna. Specialhjälpmedel finns att låna för de som är i behov av detta, och i stort sett alla konferenslokaler är försedda med både ramper och hiss, informerar Yvonne.

Välkänt kök
Den speciella miljön med designmöbler, färgsättning och textilier skapar en alldeles speciell atmosfär. För stressade konferensgäster, par eller familjer är detta den optimala platsen för rekreation och avkoppling. Härutöver erbjuder man speciella rundtursprogram för bussällskap.
Hotellets kök är välkänt. Maten som lagas med lokala råvaror uppskattas av många återkommande gäster.
– En av våra hemligheter är att köksmästaren inte bara tillagar kulinariska rätter utan också har en förmåga att lägga upp maten på tallriken så att det dessutom blir en fröjd för ögat. Måltiden blir en hel upplevelse, säger Yvonne Rasmussen.
Oavsett om det rör sig om konferensgäster eller familjer på genomresa har Hotel Maribo Söpark ett utmärkt läge mitt i den vackra och aktiva lilla staden Maribo. Centrum med sin pittoreska bebyggelse och minibyn som är en modell av staden ligger inom promenadavstånd från hotellet.

Spännande arrangemang
Via den speciella konferens- och evenemangsavdelningen på hotellet erbjuds gästen full service. Det kan gälla allt ifrån en mata tigrarna-upplevelse på Knuthenborg Safaripark till olika temaarrangemang.
– Vi har precis färdigställt programmet där gästerna seglar med ett gammalt träskepp till Knuthenborg eller åker med det gamla ångtåget där en massa överraskningar och mysterier väntar, berättar Yvonne med ett finurligt leende.
Givetvis erbjuder man även mer traditionella teambuildingsaktiviteter men Yvonne betonar att ingenting är omöjligt.
– Det omöjliga tar bara lite längre tid, säger hon lite skämtsamt och tillägger att hotellets skräddarsydda arrangemang och konferensdygn prismässigt är mycket attraktiva och kan konkurrera med anläggningar i både Danmark och Sverige.
Hotellets honnörsord är flexibilitet. Beroende på årstider växlar hotellet snabbt från konferenshotell och festarrangemang till en barnvänlig familjeanläggning under sommaren.
– Vi är dock noga med att hela tiden bibehålla vår höga servicenivå och attraktiva prisbild, understryker Yvonne Rasmussen.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *