Content pages
Långsiktig bankpartner för Varbergs företag | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Långsiktig bankpartner för Varbergs företag

varbergs

Företagen i Varberg har en trygg bankpartner i Varbergs Sparbank. Här står man för ett helhetskoncept kring kvalificerade finansiella tjänster som gör banken till en långsiktig samarbetspartner för tillväxt och lönsamhet.

Av landets drygt 60 fristående sparbanker är Varbergs Sparbank den femte största. Banken finns representerad på sju platser i Varbergs kommun samt via ytterligare ett kontor i Marks kommun. Affärsvolymen uppgår till 32 miljarder kronor och banken har cirka 130 anställda fördelade på privat- och företagsmarknad, Private Banking och flertalet interna avdelningar.
Företagsavdelningen, som sysselsätter 21 personer, har en marknadsandel på 55 procent för området. I Varberg träffar vi företagsmarknadschef Jan-Inge Lyckberg, som har arbetat drygt 25 år i Varbergs Sparbank.
– Vår företagsavdelning hjälper företag med ett flertal olika finansiella lösningar, såsom finansiering, cash management, placeringsrådgivning, tjänstepension, försäkringar och ägarplanering, säger Jan-Inge.

Breda tjänster
När det gäller cash management hjälper Varbergs Sparbank till att utrusta företag med bra betalningslösningar utifrån verksamhet och behov.
– Vi träffar våra kunder regelbundet tillsammans med cash management-specialister för att säkerställa att de har en effektiv betalningshantering, både internationellt och nationellt, förklarar Jan-Inge Lyckberg.
För kunder med ett likviditetsöverskott hjälper Varbergs Sparbank till med att förränta deras kapital via effektiv placeringsrådgivning.
– Vi har flertalet experter i huset. Vi jobbar i team med våra kollegor från Private Banking, där bland annat en aktiemäklare finns att tillgå, och tar fram lösningar för placering i exempelvis fonder, aktier och företagsobligationer. Kunden bestämmer själv risknivå och tidsaspekt på placeringen, berättar Lyckberg.
Tjänstepensioner och försäkringar erbjuds såväl företagsägare som dess anställda. Man kan också erbjuda ägarplanering inför exempelvis försäljning eller generationsskiften.
– Kunden ska kunna komma till oss och få hjälp med hela sin företagsaffär. Är företagaren osäker på hur tjänstpensionen ska läggas upp kan vi boka in ett möte med vår försäkringsspecialist som kan hjälpa till att reda ut begreppen. Har företagaren frågor kring juridik så hjälper vi till med det, menar Jan-Inge.

Lokal förankring
Varbergs Sparbank ägs av Sparbanksstiftelsen Varberg, vilket innebär att en del av vinsten återinvesteras i verksamhetsområdet. Sedan 2000 har banken återinvesterat nästan 200 miljoner kronor inom idrott, kultur och samhälle/näringsliv.
Jan-Inge Lyckberg beskriver verksamheten som en fullsortimentsbank för både privatpersoner och företag.
– I och med att vi är en fristående bank fattas alla våra beslut i huset, av oss som känner marknaden. Det gynnar kunderna genom snabba beslut anpassade efter vår lokala marknad. Vi är en långsiktig partner för företagarna och står för en hög servicegrad där kunden får en egen kontaktperson som alltid står till tjänst, även med kort varsel.
– Vårt mål för framtiden är att fortsätta vara en lokal bank på hemmaplan och skapa möjligheter för såväl våra kunder som vårt verksamhetsområde, avslutar Jan-Inge.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *