Content pages
NCC bygger och hyr i Wihlborgs niovåningshus | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC bygger och hyr i Wihlborgs niovåningshus

ncc_miljobyggnad

NCC bygger Wihlborgs nya landmärke i norra Helsingborg – ett nio våningar högt och miljösmart kontor på Berga. När huset är klart flyttar NCC in i fyra av våningarna för att leva som man lär med lågt energibehov och sunt inomhusklimat. Ordern är värd 90 MSEK.

Huset har totalt 5 000 kvadratmeter kontor och ligger vid väg 111 vid norra infarten till Helsingborg.
– Det höga huset kommer att synas på långt håll. I övrigt ska det påverka den omgivande miljön så lite som möjligt eftersom vi bygger en Miljöbyggnad med låg energianvändning och solceller på taket, säger Joakim Stenberg, affärschef på NCC Construction.

Hösta miljöcertifiering
Kontoret blir en av Helsingborgs första fastigheter som certifieras som Miljöbyggnad på högsta nivå Guld. Då krävs det bland annat att energianvändningen är minst 35 procent lägre än vad byggreglerna säger. Innemiljön håller mycket hög kvalitet när det gäller dagsljus, ljudnivå, fukt och luft. Inga miljöfarliga material eller ämnen används i bygget. NCC hyr de fyra nedre av de nio våningarna, totalt 1 500 kvadratmeter.
– Att NCC:s medarbetare själva flyttar till ett hållbart och miljöklokt kontor kommer att spegla vårt engagemang för klimatfrågor på ett ännu tydligare sätt, och sannolikt också öka när vi själva kan leva och jobba som vi lär och bygger, säger Joakim Lindahl, avdelningschef för NCC i Helsingborg.

Anpassningsbart
Lokalerna utformas så att ytorna lätt kan anpassas efter den arbetssituation eller de behov man har, som enskilda rum, öppna landskap eller fler mötesplatser. Den översta våningen är ett större gemensamt konferensrum för alla hyresgäster med milsvid utsikt. Kontorets parkeringsplats får även p-platser med laddningsstolpar för elbilar.
NCC:s arbete startar omgående och första inflyttningen beräknas ske i april 2015.

Källa: ncc.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *