Content pages
Familjärt boende till ett rimligt pris | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Familjärt boende till ett rimligt pris

surahammars

”Nära till allt – långt ifrån dyrt.”
Surahammars Vandrarhems smarta slogan sammanfattar väl detta familjära boendealternativ. Det här är platsen för allt ifrån förbipasserande resenärer till företag på jakt efter en konferensupplevelse i klassisk miljö.

Surahammars Vandrarhem erbjuder alla en riktigt avkopplande och skön vistelse året runt. Vi träffar ägaren Lars Olivensjö som berättar att vandrarhemmet bär på en gedigen historia och från början var ett sjukhus där många av ortens äldre, inklusive biskopen Bertil Ytterberg, föddes.
– Vi har valt att bevara denna gamla mysiga 30-talsbyggnad så långt det varit möjligt, samtidigt som vi förstås kompletterat med moderna bekvämligheter. Vår ambition är att våra gäster ska känna av den historiska atmosfären här inne och känna sig som hemma, säger Lars som har lång erfarenhet bakom sig av serviceinriktade yrken. När han för cirka fem år sedan fick reda på att den tidigare ägaren ville sälja det klassiska vandrarhemmet valde han att arrendera byggnaden för att se vilka möjligheter som fanns och om han själv trivdes i den nya yrkesrollen. Tre framgångsrika år senare var alla tveksamheter borta varpå Lars köpte loss hela anläggningen.

Välkomnar alla
Lars kan konstatera att vandrarhemmet har en hög beläggning, inte minst tack vare den generösa prisbilden och Lars förmåga att alltid förse gästerna med det de önskar.
– Vi besöks av såväl privatpersoner som företag, föreningar och organisationer och välkomnar människor av alla nationaliteter. Vi anordnar fester och andra tillställningar i våra festlokaler, och många företag väljer att förlägga sina konferenser hos oss, säger Lars Olivensjö och berättar att man kan hjälpa till att arrangera olika typer av aktiviteter, till exempel kanotupplevelser.
Lars har ett brett kontaktnät och jobbar hela tiden aktivt för att locka nya besökare till Västmanland.

Prisvärt
Surahammars Vandrarhem hyser 19 rum varav tre betraktas som hotellrum, ett är familjerum och ett är ett så kallat chaufförsrum. Priserna ligger från endast 200 kronor och uppåt och för yrkesarbetande personer i närområdet finns även möjlighet att ställa upp sina husvagnar på anläggningens område. Gästerna väljer om de vill laga sin mat själva eller låta vandrarhemmets duktiga kockar stå för måltider och frukost. Lars har en ambition om att hela tiden utveckla konceptet.
– Vi planerar bland annat att bygga en uteservering där man ska kunna grilla och ha det trevligt. Det är viktigt att vi som näringsidkare är med och utvecklar närområdet för de som besöker oss, bland annat genom olika samarbetspartners. Vi vill hela tiden kunna erbjuda mer, säger Lars Olivensjö.

Research: Pontus Andersson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *