Content pages
Ledande leverantör av teknisk textil | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ledande leverantör av teknisk textil

cordgarn

Teknisk textil är företaget Cordgarn AB:s specialitet. I mer än 35 år har Cordgarn försett industrin med garn och fibertyg i form av skräddarsydda lösningar, helt och hållet anpassade efter kundernas behov och önskemål.

Cordgarn AB är ett familjeföretag i andra generationen med en historia som sträcker sig tillbaka till 1978 då verksamheten etablerades. Idag ägs företaget av bröderna Anders och Thomas Persson och utgår från anläggningen i Fritsla där man förfogar över en 3 000 kvadratmeter stor produktionsyta, 300 kvadratmeter lager och 200 kvadratmeter kontor.
– Vi har specialiserat oss på tillverkning och försäljning av teknisk textil i form av garn och fibertyg, och vänder oss till en kundkrets som sträcker sig över hela Skandinavien, berättar Anders Persson, VD och tillägger att verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 sedan många år tillbaka.

Stark bredd
Cordgarn AB arbetar nära sina kunder i syfte att hela tiden finna nya lösningar och användningsområden. Man verkar inom fyra huvudsakliga affärsområden; garner för kabelindustrin, tvinnade garner, fibertyg samt industrisytråd. Det förstnämnda omfattar allt ifrån bandningsgarn och rivgarn till fyllnadsgarn och svällgarn i olika material. Man levererar också garner till alla typer av kablar, såsom kraft- och TV-kabel, optisk kabel och så vidare till kunder som NKT Cables, Nexans i Grimsås och Hexatronic i Hudiksvall, medan man inom området tvinnade garner tar fram tvinnade produkter till en mängd olika användningsområden.
– Vi förfogar över flera olika slags tvinnmaskiner som kan hantera de flesta förekommande fiberslag. Plastindustrin, bilindustrin och livsmedelsindustrin är några av de branscher där våra tvinnade garner kommer till användning, berättar Anders Persson.
När det gäller området Fibertyg, eller nonwovens som det också kallas, kan Cordgarn AB tillhandahålla de flesta på marknaden förekommande fibertyger, såsom polypropylen, viscose, polyester och svällfibertyg.
– De används till bland annat bandfilter, armeringar och ventilation, och här servar vi kunder inom alla möjliga områden, berättar Anders.
Även inom området Industrisytråd visar Cordgarn upp en stark bredd. Man saluför tråd i exempelvis polyester, polyamid, paraaramid och metaaramid.

Framtidsambitioner
Cordgarn AB kan se tillbaka på många framgångsrika år och Anders Persson ser många anledningar till att den goda utvecklingen bör hålla i sig.
– Vi besitter stor kunskap kring branschen och förfogar över en flexibel maskinpark. I och med att vi har egen tillverkning i våra lokaler kan vi snabbt ta fram det kunderna vill ha, säger Anders Persson som i sammanhanget gärna passar på att framhålla företagets tolv anställda.
Ambitionen är att öka försäljning och omsättning ytterligare och Anders utesluter inte nyanställningar i bolaget i framtiden.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *