Content pages
Inga begränsningar i Bonny Pettersson Åkeri | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Inga begränsningar i Bonny Pettersson Åkeri

bonny

Specialtransporter kräver erfarenhet, kunskap och speciella fordon. Vi finner alla i Bonny Pettersson Åkeri som inte ser några begränsningar när det gäller transporter av stora och skrymmande gods.

Barbro och Bonny Pettersson heter duon bakom det välrenommerade åkeriet som numera har mer än 30 år på nacken. Vi träffar dem på kontoret på Nygatan i Emmaboda tillsammans med nytillträdde VD:n Peter Pettersson.
– Vi samarbetar med Schenker och lokala entreprenörer, vilket gör att vi kan utföra specialtransporter över hela landet och vidare ner på kontinenten. Våra rutinerade medarbetare har lång erfarenhet och hög kompetens när det gäller transporter med hjälp av specialanpassade och specialbyggda bilar, säger Peter och berättar att man förfogar över fyra dragbilar och nio olika specialvagnar för olika typer av uppdrag.

Finner lösningar
Maxhöjden för transporter på svenska vägar är fyra och en halv meter, men kunder som vill frakta större gods än så kan med fördel anlita Bonny Pettersson Åkeri. Med sin breda kunskap och långa erfarenhet finner man alltid en lämplig transportlösning.
– Vi genomför specialtransporter för exempelvis byggindustrin där vi bland annat fraktar skorstenar, betong och stål, berättar Peter.
Vid ett tillfälle fick man lov att stänga av hela Ölandsbron i samband med en transport som omöjliggjorde mötande trafik tack vare sin stora bredd.
Utöver specialtransporter åtar sig Bonny Pettersson Åkeri även andra relaterade uppdrag. Det kan till exempel handla om transporter av traditionellt pallgods. Man vänder sig till företagskunder, stora som små, över hela landet och innehar förstås alla nödvändiga certifikat som branschen kräver. Verksamheten är dessutom AAA-klassad sedan sju år tillbaka.

Miljön i fokus
Sedan 1992 ingår också dotterbolaget Lindås Åkeri i bolaget. Lindås Åkeri jobbar med styckegodstransporter och trafikerar linjen Nybro – Göteborg – Borås i Schenkers regi. Härutöver utför man transporter av bilar för Liljas Bil med en kapacitet om elva personbilar per frakt. Här, liksom i Bonny Pettersson Åkeri, står miljön i fokus.
– Det händer hela tiden massor på miljöfronten som man måste ta hänsyn till, men det ser vi enbart som en spännande utmaning. Visst kan det kosta en del att vara miljömässig och hålla fordonsparken uppdaterad med miljövänliga fordon, men vi anser att det är väl värda investeringar, säger Barbro Pettersson med stort eftertryck.
Hela åkeriets fordonsflotta består av miljöfordon. Under senare år har man gjort investeringar i mångmiljonklassen för att upprätthålla en miljömässig fordonspark och hög standard. Bolagets dragbilar går alla på miljödiesel.

Research: Björn Rönndahl
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *