Content pages
ABB tar hem order på kraftprodukter i Indien värd 56 miljoner dollar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

ABB tar hem order på kraftprodukter i Indien värd 56 miljoner dollar

abb_indien2

ABB har fått beställningar värda runt 56 miljoner dollar från Power Grid Corporation of India Ltd. Det vill säga Indiens nationella kraftbolag, på krafttransformatorer och shuntreaktorer till nya transformatorstationer för att stötta utbyggnaden av landets kraftnät för ultrahög spänning.

Indien investerar i sitt kraftnät för ultrahög spänning för att stärka kraftöverföringssystemet. ABB spelar en nyckelroll i denna utbyggnad genom att leverera nyckelfärdiga lösningar för transformatorstationer och en rad kraftprodukter, såsom ställverk, reaktorer och transformatorer.
Baserade på ABB:s beprövade teknik ska 14 stycken enfas 500 MVA-autotransformatorer för 765 kilovolt (kV) installeras i nya transformatorstationer som är under uppförande i Kanpur och Varanasi.
Dessa stationer ska ta emot kraft från grannstaterna Jharkhand och Västbengalen och distribuera till staten Uttar Pradesch i norra Indien för att tillgodose den växande efterfrågan i regionen. Uttar Pradesch är Indiens folkrikaste stat med mer än 200 miljoner invånare.
ABB ska också leverera 106 stycken ultrahögspända enfas-shuntreaktorer till fyra transformatorstationer som byggs i södra och östra Indien.
– Dessa transformatorer och shuntreaktorer kommer att bidra till ökad nättillförlitlighet samt maximal effektivitet och sänkta livscykelkostnader. Vi är glada över att få fortsätta stödja Indiens satsning för att stärka kraftinfrastrukturen och förbättra eltillgången i landet, säger Bernhard Jucker, chef för ABB:s division Power Products.

Ledande aktör
Transformatorer är viktiga komponenter i elnät som möjliggör effektiv och säker omvandling av el mellan olika spänningssystem. ABB:s transformatorportfölj inkluderar krafttransformatorer för upp till 1 200 kilovolt (kV), torr- och oljeisolerade distributionstransformatorer, traktionstransformatorer, specialtransformatorer, samt tillhörande servicetjänster och komponenter.
Som ett av världens största kraftbolag äger och driver Power Grid Corporation mer än 100 000 kilometer kraftledningar samt 178 transformatorstationer. Bolaget spelar en viktig roll i utbyggnaden av Indiens kraftinfrastruktur genom att utveckla ett robust och integrerat nationellt elnät, som ett led i regeringens program för ”el till alla” i hela landet.

Källa: abb.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *