Content pages
En komplett leverantör av golv och badrumsinstallationer | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found
När det gäller golvläggning gör man bäst i att anlita en erfaren aktör. Vi finner den i LE Golv AB som med rötter från 60-talet kan erbjuda ett helhetskoncept kring allt som rör golv och mattor där begreppet kvalitet alltid står i fokus.

En komplett leverantör av golv och badrumsinstallationer

le_golv

När det gäller golvläggning gör man bäst i att anlita en erfaren aktör. Vi finner den i LE Golv AB som med rötter från 60-talet kan erbjuda ett helhetskoncept kring allt som rör golv och mattor där begreppet kvalitet alltid står i fokus.

Vi möter Dan Eriksson som startade LE Golv tillsammans med en kollega redan 1965.
– Vår verksamhet har alltid innefattat både entreprenader och en välsorterad butik. Vi erbjuder allt som rör golv, parkett, laminat, plastgolv, mattor, heltäckningsmattor, tapeter, kakel och klinker, men säljer även kompletta golv- och badrumslösningar. I det senare fallet samarbetar vi också med arkitekter för att kunna lösa den aktuella badrumsstrukturen. Självklart följer vi också Boverkets regelverk, säger Dan som i dagsläget har sex anställda, varav fyra är egna golvläggare. I personalstyrkan finns också snickare och härutöver kallar man vid behov in arbetskraft från närliggande bolag. Det rör sig om synnerligen kompetenta yrkesmän, vilket garanterar att LE Golv uppfyller alla de högt ställda krav som finns på god kvalitet.

Gammal metod lever vidare
LE Golv AB vänder sig till såväl privatpersoner som företag, kommuner, skolor och fastighetsägare. Man skiljer sig från många konkurrenter genom att man syr mattor till bland annat bilar, bussar, båtar, husvagnar och husbilar, samt till diverse möbelföretag. Något annat som också utmärker företaget är att man behärskar den gamla golvläggartekniken, kallad kortstavsgolv.
– Detta är vi mycket stolta över och något vi vill ska leva vidare. Därför har vi lärt ut tekniken till några av våra anställda. Om man bor i ett hus där man har problem med den här typen av golv kan vi med andra ord rycka ut och hjälpa till, informerar Dan Eriksson och berättar att man genom åren har jobbat på slott, herrgårdar och i andra äldre byggnader där denna gamla golvläggarteknik har använts. Ett av uppdragen genomfördes på stadshotellet i Västerås där man utförde en komplett restaurering av ett dylikt golv i en av de stora salarna.
LE Golv anlitas också när det handlar om mattläggning i akustiska studiomiljöer, och man besitter också stor kompetens när det gäller så kallade elledande mattor, vilka läggs på exempelvis sjukhus och i industrimiljöer där man arbetar med elektroniska kretskort.

Komplett butik
I den välsorterade butiken finns mattor från världens alla hörn, allt ifrån handgjorda till maskinbundna mattor.
– Vi har alltid fler än 3 000 mattor i lager, berättar Dan som själv reser runt i världen, till bland annat Kina, Iran, Argentina och Turkiet, för att köpa in de olika mattorna. Även heltäckningsvarianter importeras för bästa möjliga kvalitet.
Dan Eriksson ser ljust på företagets framtid, inte minst mot bakgrund av att många av de fastigheter som byggdes under 70- och 80-talet är i behov av att rustas upp.
– I övrigt strävar vi efter att upprätthålla vårt framgångsrika koncept. Vi ska vara kompletta och flexibla, erbjuda bra priser och alltid arbeta nära kunden, säger Dan Eriksson.

Research: Pontus Andersson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *