Content pages
Kablage för alla ändamål | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found
Kablage i alla tänkbara former och utföranden utgör nischen i IMAK AB.

Kablage för alla ändamål

imak

Kablage i alla tänkbara former och utföranden utgör nischen i IMAK AB. Här tar man gärna ett helhetsansvar från utveckling till färdig produkt, och gör det i en anda som präglas av snabbhet, flexibilitet och noggrannhet.

Det är Andreas Rangven och Mathias Karlsson som delar på VD-rollen i Hässleholmsföretaget IMAK AB, en firma man startade 1998 med fem anställda.
– Tidigare jobbade vi på ett konkurrerande företag men sedermera bestämde vi oss för att starta eget, berättar Andreas som bland annat har studerat el och data, medan kollegan Mathias i grund och botten är utbildad diplomingenjör och elektriker. Numera sysselsätter verksamheten ett 30-tal anställda med bred kompetens inom området. Till sin hjälp har de en ändamålsenlig maskinpark, men trots detta utförs en hel del av arbetet för hand.

Helhetsansvar
Kablagelösningar är IMAK:s specialitet och man erbjuder såväl ett standardsortiment som specialtillverkade produkter, anpassade efter kundernas behov och önskemål.
– Vi tar fram allt ifrån en enkel kabel till riktigt komplexa lösningar och tar gärna ett helhetsgrepp kring projekten, från idé till färdig produkt. Vi tillverkar serier i alla storlekar, men är specialiserade på små till medelstora serier, berättar Mathias Karlsson.
Varje dag levererar man färdiga lösningar till olika beställare, inte minst i Tyskland. Kunderna förlitar sig på IMAK:s mångåriga kunnande och långa erfarenhet, och framför allt den flexibilitet man representerar, och som gör det möjligt för IMAK att snabbt ställa om produktionen och anpassa den efter aktuellt uppdrag.

Konkurrensfördelar
Snabba leveranser, stor noggrannhet och en kostnadseffektiv produktionsprocess som gynnar kunderna i form av en bra prisbild är andra faktorer som gör att många väljer IMAK som samarbetspartner.
– Vi har en personlig relation till våra kunder och är noga med att alltid ha ett gott bemötande till de personer vi träffar och samarbetar med. Det är något vi ska fortsätta satsa på och värna om, säger Andreas Rangven som, liksom sin kollega, hyser en stark framtidstro för IMAK AB.
– Vi vill hela tiden utveckla våra produkter och förbättra kvaliteten så långt det är möjligt. Det ser ljust ut för oss och vi utesluter inte nyanställningar framöver, säger Andreas och Mathias.

Research: Jessica Erlandsson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *