Content pages
En komplett logistikpartner för fordonsindustrin | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found
Bredd, kapacitet och flexibilitet är tydliga kännetecken i Future Logistics AB:s verksamhet.

En komplett logistikpartner för fordonsindustrin

future_logistics

Bredd, kapacitet och flexibilitet är tydliga kännetecken i Future Logistics AB:s verksamhet. Med sitt breda koncept kring allt ifrån fordonsinspektioner till transporter av tunga fordon blir man en komplett logistikpartner åt sina kunder.

Vi träffar Scott Lindahl, ägare till Future Logistics Sweden AB som han startade 2010 efter mer än ett decennium i logistikbranschen. Han såg behoven och utformade en verksamhet med fokus på flexibla transportlösningar. Transporter av såväl tunga som lätta fordon står på agendan, liksom gods- och fordonsinspektioner.
– När det gäller transporter utför vi så kallade jockey-körningar på uppdrag av fordonstillverkare som Volvo och Scania. Det kan till exempel handla om lastbilschassin som vi fraktar till påbyggare, återförsäljare eller någon hamn för vidare transport till sjöss. Vi verkar över hela Europa men mestadels i Sverige och är det enda Svenska företaget i landet som enbart utför jockey-körningar med uteslutande svensktalande förare, säger Scott Lindahl och tillägger att man även kör på uppdrag av Kvarndammen som säljer begagnade fordon. En annan uppdragsgivare är uthyrningsfirman Hertz för vilka man kör deras personbilar mellan Göteborgs centralstation och Landvetter Airport.

Skräddarsydda insatser
Tack vare Scotts samarbetspartners kan Future Logistics även erbjuda transportlösningar av tunga fordon på trailer, men man kan förstås även åta sig transporter av lätta lastbilar och personbilar.
– Vi skräddarsyr helt enkelt våra insatser efter kundernas behov och önskemål. Under mina år i den här branschen har jag byggt upp ett brett kontaktnät runt om i världen, och härigenom kan vi stå till tjänst med både problemlösningar och effektiviseringar. Vi hjälper våra kunder att förbättra leveranssäkerheten, förebygga skador på fordonen och i förlängningen förbättra deras ekonomiska resultat, säger Scott Lindahl.

Fordonsinspektioner
Därmed kommer han osökt in på ett annat område där Future Logistics är tongivande. I både Göteborgs och Malmös hamn utför man inspektioner av fordon och gods på uppdrag av olika rederier, men man kan också rycka in i samband med leverans till återförsäljare och retur från leasing. Till sitt förfogande har man ett skandinaviskt nätverk av specialiserade bilinspektörer.
– WWL, det vill säga en av världens största aktörer när det gäller fordonstransporter till havs, anlitar oss för kontroll av fordonen innan de körs ombord på fartygen. Vi söker efter yttre skador som kan ha inträffat på vägen mellan fabriken och hamnen, varpå allt lagras i en webbaserad databas. Kunden får tillgång till databasen och kan härigenom kartlägga risker, ta reda på nyckeltal och så vidare, berättar Scott Lindahl.

Bredd och kapacitet
Future Logistics Sweden AB företräder ett koncept som få konkurrenter kan matcha i fråga om bredd och kapacitet.
– Vi står för snabba leveranser, hög flexibilitet och säkra transporter. Alla våra förare är välutbildade och kan rycka ut med kort varsel, säger Scott Lindahl som har all anledning att se ljust på bolagets framtid. Efterfrågan på företagets breda tjänster ökar och Scott hoppas att det även ska leda till fler arbetstillfällen.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *