Content pages
Fullt upp i komplett verkstadsföretag | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fullt upp i komplett verkstadsföretag

bergkvistSvensk industri har i Bergkvist Svets & Mek AB en trygg partner när det gäller svetsade stålkonstruktioner. Det kompletta verkstadsföretaget står för allt ifrån svetsning och bearbetning till montage och har genom åren attraherat ett flertal av landets stora industri-, bygg- och anläggningsföretag.

Vi träffar Pär Bergkvist, VD för Borlängefirman Bergkvist Svets & Mek AB, som berättar att det var hans far Jan-Olov som etablerade firman i början av 70-talet.
– Efter mer än 40 år i branschen och ständig utveckling är vi idag ett komplett verkstadsföretag med en stor bredd och ett omfattande kunnande inom våra affärsområden, berättar Pär och tillägger att företaget alltjämt finns i familjen Bergkvists ägo.
Han visar upp den 6 500 kvadratmeter stora verkstadslokalen där ett 70-tal anställda har sin bas. Företaget är certifierat mot svetsstandarden ISO 3834-2 och håller på med en ny certifiering, SS-EN1090-2, vilken beräknas vara klar under våren 2014.

Imponerande bredd
BSM, som företaget allmänt benämns, jobbar med svetsade stålkonstruktioner till aktörer inom bland annat bygg- och stålindustrin, gruvbranschen, kraftindustrin och pappersindustrin. Stålstommar, traversbanor, rörbryggor, dammluckor, broar, gruvskippar/hissar och maskindetaljer är vanligt förekommande leveranser.
Produktionen har en imponerande bredd som innefattar gas- och finplamsaskärning, kapning, klippning, bockning, grovplåtslageri, svetsning, skärande bearbetning, monteringsavdelning, montage på plats hos kund och tunnplåtslageri. Skärande bearbetning inbegriper svarvning, fräsning och arborrning i både styrda och manuella maskiner. På sin monteringsavdelning hanterar man el, hydraulik och mekanik. På samma adress finns även ett stort externt måleriföretag.
– Vi löser det mesta i egen regi, vilket innebär att vi slipper transportera runt detaljer för att utföra olika moment. Det spar både tid och pengar samt att vi har full kontroll på kvaliteten i alla lägen.

Fina meriter
BSM har många stora kunder på meritlistan, bland andra Atlas Copco, ABB, Boliden, SSAB, Sandvik, NCC, Peab, Skanska, Fortum och Stora Enso. Verksamheten omfattar också två dotterbolag; BSM Wreckers AB och SMTE Teknik AB där Wreckers jobbar med konstruktion och försäljning av bärgningsbilar, medan SMTE sysslar med konstruktion och försäljning mot gruv- och stålindustrin.
– Vi står för hög kvalitet och det gör vi tack vare en oerhört kompetent personalstyrka. Dessutom är snabba leveranser något vi prioriterar högt. Detta sammantaget tycks uppskattas av våra kunder, säger Pär Bergkvist.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *