Content pages
En takentreprenör utöver det vanliga | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En takentreprenör utöver det vanliga

I Fredins Takentreprenad AB är erfarenheten lika gedigen som kunnandet. Man jobbar med allt ifrån nyproduktion till omläggning och tilläggsisolering och vänder sig till både små och stora kunder.

Fredins Takentreprenad AB startades 1970 av nuvarande ägarna Torbjörn och Robert Fredins far. Idag sysselsätter verksamheten 15 anställda som kan se tillbaka på många goda år för företaget. Framgångskonceptet går hem bland kunderna.
– Vi jobbar med takläggning mot både privat och offentlig sektor. Taktätning på plana och låglutande tak är vår specialitet, vi monterar takduk och asfaltbaserade tätskikt samt utför allt ifrån nyproduktion till omläggning och tilläggsisolering. Vi är heller inte främmande för att ta oss an lite mer udda uppdrag, till exempel krångliga membranisoleringar som tätskick under tak och renovering av bandtäckningar, berättar Robert Fredin.

Framhåller medarbetarna
Liksom brodern Torbjörn ser han medarbetarna som företagets främsta styrka. Flera av dem har ett antal decennier bakom sig i branschen vilket borgar för väl utförda arbeten. Trivselfaktorn är stor och personalomsättningen låg.
– Den som har jobbat här kortast tid har varit hos oss i två år, medan Krister är den som varit oss trogen längst med sina 35 år, berättar Torbjörn.
Samtliga anställda är utbildade inom yrket och har gått SSG-utbildning. Alla montörer innehar certifikat för “Heta Arbeten” från Svenska Brandskyddsföreningen.
– Vår långa erfarenhet och vårt stora kunnande gör oss både flexibla och slagkraftiga. Här finns erfarenhet av arbete i allt ifrån sågverk och industri till kommuner och landsting, och många av våra kunder är ständigt återkommande, konstaterar Torbjörn.

Hög kapacitet
Kvarnsvedens Pappersbruk, Landstinget i Falun, ABB i Ludvika, Rågsvedens såg, Fiskarhedens Sågverk, Borlänge kommun och Borlänge Energi är bara några av de som vänt sig till Fredins Takentreprenad. De uppskattar företagets höga leveranssäkerhet och det faktum att man alltid håller utlovade tidsplaner. Man åtar sig både små och stora jobb och förfogar över åtta bilar, en truck, mängder med svetsmaskiner och en verkstadsyta på strax över 250 kvadratmeter. Det råder ordning och reda i verksamheten och moderbolaget AB Bengt Fredin Taktäckning & Isolering är också ett av blott cirka 500 företag i Sverige som varit AAA-klassat i mer än 15 år.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *