Content pages
Skräddarsydda släpvagnar för alla ändamål | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skräddarsydda släpvagnar för alla ändamål

Bodensläp AB skräddarsyr släpvagnslösningar åt sina beställare.
– Vi vänder oss till dem som inte vill ha en standardvagn, utan något mer speciellt, säger Ulf Gustafsson, en av delägarna i Bodensläp.

Ulf Gustafsson äger Bodensläp AB tillsammans med sin bror Patrik. Deras syster Inger-Ann sköter det administrativa arbetet i företaget som sammantaget sysselsätter 15 anställda. Grunden till företaget lades av syskonens far Valter som startade firman Valter Gustafssons Smide & Mekaniska redan 1954. Ulf och Patrik tog sedermera över verksamheten och när man märkte att efterfrågan på olika släplösningar ökade valde man att byta inriktning. I mitten av 90-talet köpte man företaget Bodensläp AB med en historia sedan slutet av 40-talet, och än idag utgår verksamheten från just Boden, närmare bestämt från lokalerna i Torpgärdas industriområde.

Kraftfulla men lätta
Bodensläp AB tillhandahåller reservdelar och tillbehör till släpvagnar och tunga fordon, men huvuddelen av verksamheten utgörs av tillverkning av släpvagnar efter kundernas behov. Det rör sig om allt ifrån timmervagnar, grusvagnar och lastväxlarvagnar till maskintransportvagnar och skåpschassin.
– Vi vänder oss till beställare i hela Sverige, bland annat åkerier, men företrädesvis i Norrland. Vi vänder oss till kunder som inte vill ha en standardvagn, utan något mer speciellt, säger Ulf Gustafsson.
Det rör sig om kraftfulla men lätta vagnar som inte minst tilltalar timmeråkerier, vilka i regel eftersträvar lätta och smidiga ekipage som lätt kan ta sig fram över stock och sten.
– Totalvikten på ett ekipage får vara 60 ton så det gäller för oss att hålla nere vikten så att det går att lasta så mycket som möjligt, påpekar Ulf.

Bygger ut
Bodensläp är också återförsäljare i Norrbotten för det svenska lastväxlarflaket CMT, liksom för finska Kesla vars kranar monteras på lastbilar.
– Båda dessa varumärken håller mycket hög kvalitet och är dessutom prisvärda, säger Ulf Gustafsson och tillägger att man även har byggt chassier till skåp för mammografiutrustning på uppdrag av landstinget.
Bodensläp har dessutom tagit fram en egen kranavställare som man har tagit patent på. Fördelen med denna lösning är att kranen går att hämta och ställa bort från vilken sida som helst.
Vidare servar och underhåller Bodensläp släpvagnar av alla märken, och härutöver förfogar man över ett omfattande reservdelslager. De ändamålsenliga lokalerna innefattar bland annat slutmonteringshallar, kontor och bromsprovningsutrustning. Under 2014 kommer anläggningen att byggas ut med större lagerutrymmen samt nya kontor, personalutrymmen och konferensrum.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *