Content pages
Erfaren aktör kring svetsade stålkonstruktioner | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Erfaren aktör kring svetsade stålkonstruktioner

Svetsade stålkonstruktioner, anhållningsceller och badrumsmoduler – bredden i Racks i Olofström AB talar för sig själv. Peab, NCC och Volvo är bara några av de som valt att ta del av Racks breda koncept.

Racks i Olofström AB har en historia som stäcker sig tillbaka till 1986 då Volvo Olofströmsverken valde att lägga ut tillverkningen av specialemballage och transportfixturer på underleverantörer. Det blev startskottet för Jiweemballage AB som fick sitt nuvarande namn 1999 då företaget också bytte ägare. Genom åren har företaget utvecklats till en stark aktör med fokus på ett flertal olika konstruktioner, varav huvudinriktningen är konstruktion och tillverkning av nyckelfärdiga byggmoduler, inte minst badrum för exempelvis lägenheter, hotell och fartyg.
– Dessa tillverkas på plats i vår anläggning för leverans till kunderna. Här görs allt från golv till tak, inklusive vatten- och avloppssystem, enligt kundens önskemål. Väggarna kaklas med en robot och allt kontrolleras av Statens Tekniska Forskningsinstitut, bland annat genom att vattenfylla hela systemet under sju dygn. På så sätt kan man fastställa att konstruktionen uppfyller de krav som ställs, berättar Stefan Lindström, marknads- och inköpsansvarig samt delägare av Racks i Olofström AB tillsammans med Tommy Qvartfort och Magnus Johansson.

Celler till kriminalvården
Racks tillverkar även svetsade stålkonstruktioner till industri, byggföretag, kommuner, landsting, polis och kriminalvård, såsom ståltrappor och transportfixturer.
– Vi tillverkar celler på uppdrag av byggföretag och fastighetsbolag, där kriminalvården och polisen är dess största brukare. Cellerna levereras klara att kopplas in till el, vatten, avlopp och ventilation, berättar Stefan Lindström.
Häktescellerna levereras inredda och klara med infälld dricksvattenautomat, handfat, toalettstol i rostfritt, sittbänk, bord, TV-hylla och en patenterad suisidsäker klädhängare.
– Här sätts personsäkerheten i främsta rummet, betonar Stefan och berättar att man bland annat har levererat 35 dylika celler till Polisen i Helsingborg.

Vill bredda
Racks i Olofström AB:s breda koncept attraherar en stor kundkrets. Här finner vi bland annat Peab, NCC, Skanska, Volvo Lastvagnar och Volvo Personvagnar, men ambitionen i bolaget är att bredda kundskaran ytterligare.
– Vi har klara och tydliga visioner om att fortstätta öka våra volymer i framtiden. Hotell och fastighetsägare är marknader vi känner att vi har möjlighet att utveckla oss på ytterligare framöver, säger Stefan Lindström.

Research: Per Svensson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *