Content pages
St1 i nytt treårsavtal med Green Cargo | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

St1 i nytt treårsavtal med Green Cargo

Green Cargo och St1 Energy AB har tecknat ett nytt transportavtal. Avtalet är treårigt med ett värde på cirka 100 miljoner kronor. Transportavtalet innehåller en option på ytterligare två år.

I St1:s raffinaderi i Göteborg förädlas 4 miljoner ton råolja från Nordsjön årligen. Drivmedelsprodukterna transporteras sedan med Green Cargos tåg till St1:s bränsledepåer i Jönköping och Karlstad. Transporterna av drivmedelsprodukter har skett med tåg i drygt 17 år.
– Det är glädjande att vi får fortsatt förtroende från St1 trots tuff konkurrens från andra tågoperatörer. Det som talade till vår fördel var att vi sedan 1996 har utfört dessa transporter med en hög kvalitet. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med St1 utveckla detta framgångsrika samarbete, säger Lennart Westring, ansvarig säljare Green Cargo.

Långvarigt samarbete
Green Cargo hanterar transporterna från raffinaderiet i Göteborg med dagliga tåg till både Karlstad och Jönköping. Det görs som systemtransporter integrerade i Green Cargos nätverk, vilket medför både effektivitet och högre flexibilitet.
– Tack vare ett långt samarbete med Green Cargo har vi kunnat utveckla transportlösningen i takt med att St1:s verksamhet vuxit. Det vill vi gärna fortsätta med, säger Leif Söderberg, driftchef för depåverksamheten på St1.
Från oljedepåerna transporteras sedan produkten vidare med tankbil till automat- och servicestationer.
– Vi är ett modernt energiföretag med målsättningen att minimera vår miljöpåverkan. Med denna tåglösning säkerställer vi att våra produkter transporteras med en låg miljöpåverkan, säger Paul Sellerholm, logistikansvarig på St1.

Källa: www.greencargo.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Transport/Logistik

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *