Content pages
Stor efterfrågan på begagnade butiksinredningar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stor efterfrågan på begagnade butiksinredningar

Pålles Butikskonsult är Sveriges enda aktör som handlar med begagnade butiksinredningar. I anläggningen i Tyringe finns allt ifrån kundvagnar till kompletta kassadiskar, och efterfrågan är stor.
– Jag tar emot ungefär 300 samtal om dagen, säger VD Paul Persson.

För dem som planerar att starta en butik är Pålles Butikskonsult en guldgruva.
– Min affärsidé är att köpa upp inredningar efter nedlagda eller konkursade butiker av alla de slag. Inredningen tas om hand, renoveras och kan anpassas till nästa affärsinnehavare. Allt handlar därmed om återvinning, säger VD Paul Persson som startade verksamheten för 15 år sedan, och som idag är Sveriges enda aktör som handlar med begagnade butiksinredningar.
Det stora lagret som ligger på Tvärskogsvägen i Tyringe i norra Skåne är fullt med olika typer av butiksinredningar. Hit kommer dagligen såväl nyblivna som etablerade affärsinnehavare för att handla allt ifrån kundvagnar och köttkvarnar till frysdiskar och kassadiskar. Pålles Butikskonsult kan erbjuda både nya och begagnade produkter och efterfrågan är stor.
– Det ringer minst 300 samtal varje dag, säger Pålle.

Servar, reparerar och monterar
Pålles Butikskonsult är som ett enda stort snabbköp för affärsinnehavare, men faktum är att verksamheten omfattar mer än så. Service, reparationer, monteringar och hela ombyggnader ingår också i firmans breda koncept. Man monterar och reparerar kassadiskar, cigarettställ, grindsystem, kundvagnar med mera, sätter upp glasväggar och installerar kyl- och frysdiskar. I företaget finns en egen smedja med duktiga medarbetare som kan fixa det mesta, och härutöver förfogar man över ett omfattande lager med reservdelar till inredningar, även till produkter som inte tillverkas längre. Reparationer utförs också på plats i butikerna.

Stora och små beställare
I takt med ökad efterfrågan har anläggningen i Tyringe byggts ut successivt. Den ena intilliggande byggnaden efter den andra har köpts in men nu känner Paul Persson att utrymmet ska räcka till. Pålles Butikskonsult levererar produkter till beställare över hela Sverige och även i utlandet. Det rör sig om såväl mindre butiker som stora kedjor, och allt körs ut med egna företagsbilar och sätts på plats.
– De flesta av våra kunder är personliga kontakter i branschen. Förra året omsatte verksamheten 15 miljoner kronor och vi har all anledning att se ljust på framtiden, konstaterar Paul Persson innan han hastar i väg. Ett parti med butiksinredning från en affär i Hässleholm har just anlänt.

Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *