Content pages
Breda transporttjänster i Sydsverige | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Breda transporttjänster i Sydsverige

Noggrannhet, punktlighet och välutbildade medarbetare har gjort Transporttjänst Blekinge AB till en välanlitad aktör i sin bransch. Linjetrafik i Blekinge och Skåne är företagets specialitet, men kapaciteten i firman är högre än så.

Familjeföretaget Transporttjänst Blekinge AB har funnits sedan 1974 då Lennart Nilsson och dennes far Gösta drog i gång verksamheten med var sin grusbil. Sedermera valde man att byta bana till att koncentrera sig på körning av styckegods för LBC i Asarum. Sedan dess har verksamheten utvecklats till dagens koncept med professionella transporttjänster på uppdrag av DB Schenker avseende bland annat styckegods inom Karlshamns kommun och linjegods i Blekinge och Skåne. I tjänsteutbudet ingår också exempelvis transport av varmgods, kyltransporter samt flyttlass inom hela Sverige. Till och från lokalerna vid Stillerydshamnen i Karlshamn rullar bolagets lastbilar, märkta Schenker, och härifrån är det inte långt till DB Schenkers anläggning.
– En klar fördel för oss, inte minst när det gäller lastning och lossning. Härifrån skeppas en hel del gods till öst, berättar Lennart Nilsson som numera har god hjälp i den dagliga verksamheten av barnen Maria och Magnus.

Bred fordonspark
Transporttjänst Blekinge är medlem i BTF, Sveriges Åkeriförening och Företagarna. Idag är det linjetrafik och styckegodstransporter mellan Blekinge och Skåne som gäller. Oftast är det Kristianstad och Helsingborg som är destinationerna och då är det sex stora Scanialastbilar som ombesörjer detta. Här ingår även containertransporter vilka går i turer till Åhus och Helsingborgs hamn. För den lokala distributionen förfogar Transporttjänst över fem styckegodsbilar för leveranser inom i huvudsak Blekinge. När det gäller flyttningar utförs dessa för såväl företag som privatpersoner, och härutöver förfogar man över två kranbilar, varav den ena är stationerad på Woody Trä i Ronneby, medan man med den andra kör för Byggnetto i Karlshamn och utför kranbilskörningar åt Ahlsell. Givetvis finns även hjullastare och truckar för omlastning med mera i Transporttjänsts breda fordonspark.

Framhåller medarbetarna
I den egna verkstaden utförs de flesta reparationer och här huserar ofta Lennart Nilsson.
– Här gör vi ingen skillnad på arbetsuppgifterna, betonar han och visar upp den 1 300 kvadratmeter stora anläggningen som, förutom verkstaden, innefattar kontor och lager. En ny tvätthall är på gång.
Fordonspark och faciliteter i all ära, det är trots allt den 17 man starka personalstyrkan som Lennart lyfter fram som företagets främsta framgångsfaktor.
– Våra medarbetare har en mycket hög utbildningsnivå. De har förstås lastbilskort och truckkort men utbildas härutöver kontinuerligt avseende bland annat farligt gods, ADR och eco-driving. Flera av dem är också utbildade för transporter av explosiva varor, till exempel fyrverkerier, berättar Lennart.
Transporttjänst Blekinge AB jobbar också med en tydlig miljöprägel. 80 procent av företagets bilar går på RME, det vill säga rapsolja, producerad av företaget Ecobränsle med närproduktion i Karlshamn. Det råder över huvud taget en positiv anda i företaget men för Lennarts del börjar det bli dags att tänka på framtiden.
– Jag räknar med att fortsätta några år till innan det är dags att lämna över till Magnus och Maria.

Research: Per Svensson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *