Content pages
Nordens ledande däckkedja | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nordens ledande däckkedja

Vianor är Nordens ledande däckkedja. Med ett rikstäckande nät av professionella däckverkstäder servar man allt ifrån personbilar till jordbruksmaskiner för kunder över hela Sverige.

Vianor är dotterbolag till finska Nokian Tyres som bildades 1989 och som sedan dess har utvecklats till en ledande däcktillverkare i Norden. Bolaget finns representerat i 26 länder och på 1 100 platser, inklusive Vianors verkstäder. 60 av dessa finns i Sverige samt ytterligare 46 partners, vilka finns utspridda på strategiska platser över hela landet. Vianor representerar ett brett sortiment av däck till person- och leveransbilar, lastbilar, industri- och jordbruksmaskiner samt motorcyklar. Faktum är att Vianor säljer fler än en miljon personbils- och paketbilsdäck varje år.
Det är Gille Cevik, regionchef, som ansvarar för Vianors anläggningar i Hisings Backa, Mölndal, Partille, Billdal och Kungsbacka.
– Våra anläggningar i Mölndal och Kungsbacka omfattar även en bilverkstad för reparationer och service av personbilar och lätta lastbilar. När det gäller däck är vårt huvudmärke Nokian Hakkapeliitta, men vi kan förstås ta fram däck av andra märken, till exempel Michelin och Bridgestone, om kunden så önskar, påpekar Gille Cevik.

Överlägsna vinterdäck
Namnet Vianor är latin och betyder nordisk väg, vilket på ett utmärkt sätt tydliggör företagets ambition att erbjuda kvalitetsdäck för nordiska förhållanden. Ett sådant är Nokian Hakkapeliitta R2 som är ett synnerligen bränsleeffektivt däck med suveräna greppegenskaper. På isunderlag har däcket mer än tio meter kortare bromssträcka i en hastighet av 80 kilometer i timmen än sin föregångare Nokian Hakkapeliitta R, som redan är känt för sitt utmärkta isgrepp.
Ett annat är Nokian Hakkapeliitta R8 som beskrivs som den nya generationens vinterdäck. Däcket har ett helt unikt dubbkoncept som inte bara ger ett överlägset grepp, utan också minimerar slitaget mot vägbanan.

Mervärden för trogna kunder

Vianor kan också erbjuda däckhotell, vägassistans samt kostnadsfritt Hakka-skydd för registrerade kunder som köper ett nytt däck. Dessa erhåller också 24-timmarsjour. Vianor är certifierat för arbete med AC och utför även hjulinställningar. Man samarbetar med Resurs Bank vilket gör att man kan erbjuda sina kunder olika avbetalningsalternativ. Kunder med Vianorkort får dessutom fem procents rabatt på alla köp, oavsett om det rör sig om tjänster eller produkter.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *