Content pages
Kraftvärmeanläggning officiellt invigd | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kraftvärmeanläggning officiellt invigd

Siemens Industrial Turbomachinery har levererat den första SGT-750 till kraftvärmeanläggningen i Lubmin nära Greifswald i Tyskland. Anläggningen, som är placerad direkt vid mottagningsstationen för Nord Streams naturgasledning i Östersjön, är den första som tas i drift med denna gasturbin.

Fredagen den 18 oktober invigdes, inför ett 70-tal speciellt inbjudna gäster, det som av flera av talarna karaktäriserades som ”världens mest moderna gasturbinanläggning” av styrelserepresentanter från E.ON, WINGAS samt delstatspolitiker.
– Nu när den första anläggningen med SGT-750 tas i drift passerar vi ytterligare en milstolpe i utvecklingsprojektet för vår allra nyaste gasturbin som därmed står redo att börja samla på sig drifttimmar, säger Hans Holmström, VD för Siemens Industrial Turbomachinery AB.

Kostnadseffektiv och miljövänlig
Turbinen har en effekt på 37 megawatt och kan nå full effekt på bara tio minuter. Den elkraft som turbinen genererar levereras ut på elnätet medan avgasvärmen från gasturbinen värmer naturgasen. Värmningen av gasen är nödvändig för att kompensera för det temperaturfall som uppstår när gastrycket reduceras i mottagningsstationen. Gastrycket måste reduceras och gastemperaturen därefter höjas tillräckligt mycket för fortsatt transport i landbaserade naturgasledningar.
– Vår SGT-750 som nu används i Lubmin är speciell tack vare sin höga verkningsgrad. Samtidigt är den väldigt kostnadseffektiv och miljövänlig att köra. Dessutom har turbinen den lägsta servicetiden i sin klass, säger Hans Holmström.
Anläggningen drivs av Industrie-kraftwerk Greifswald GmbH, ett konsortium mellan WINGAS GmbH och E.ON Energy Projects GmbH.

Källa: www.siemens.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *