Content pages
Bättre koll på läget med nya trafiken.nu | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bättre koll på läget med nya trafiken.nu

Nu har en ny version av trafiken.nu lanserats. Trafiken.nu är tjänsten som ger koll på storstadstrafiken i Stockholm, Göteborg och Skåne.

Trafiken.nu visar regional information i delar av landet och kompletterar Trafikverkts tjänst Läget i trafiken (LIT), som visar trafikläget i hela landet. Var man än är ska man med andra ord kunna planera sin resa genom att hålla koll på vägarbeten och andra trafikstörningar, välja resväg, trafikslag eller kanske helt enkelt avstå från att resa.

Layouten anpassar sig efter skärmens storlek

I den nya versionen av trafiken.nu anpassas layouten till den skärmstorlek som användaren har, oavsett om det är en smart telefon, surfplatta eller dator. Det gör det enklare att använda tjänsten.

Bland annat finns alltid aktuell information genom att man nu kan spara och hålla koll på trafikläget via trafikkameror för en viss resa. Här finns också dagligen publicerade aktuella och kommande vägarbeten som underlättar en resa eller en transport genom ett tätt trafikerat område.

Trafiken.nu är ett samarbete mellan Trafikverket, kommuner i Stockholm, Göteborg och Skåne samt lokaltrafiken. Ett fördjupat samarbete de senaste åren har nu resulterat i ett gemensamt grafiskt utseende för alla tre områdena.

MER

Comments are closed