Content pages
Ledande tillverkare av kundanpassade specialkarosser | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ledande tillverkare av kundanpassade specialkarosser

Svabo Kaross & Hydraulservice AB är den ledande aktören i landet avseende kvalificerat karosseriarbete. Bolag i åtskilliga branscher har tagit till sig företagets starka koncept, präglat av begrepp som kvalitet, hållbarhet och service.

Svabo Kaross & Hydraulservice AB representerar ett brett koncept kring såväl tjänster som produkter. Företaget, med säte i Kristianstad, etablerades 1986 och ägs av moderbolaget SRS-Sjölander med huvudkontor i skånska Osby. Sedan dess har utvecklingen varit god vilket lett till att Svabo Kaross & Hydraulservice idag är landets ledande tillverkare av kundanpassade specialkarosser för bland annat järnvägsfordon och lastbilar. Man jobbar med höga krav på funktion och livslängd och representerar ett koncept som innefattar utveckling, konstruktion och byggnation av karosser för en mängd olika tillämpningar. Kvalitet, hållbarhet och service är ledord som genomsyrar alla delar av verksamheten.

Samarbete med Infranord
Svabo Kaross & Hydraulservice vänder sig till kunder i flera olika branscher, inte minst järnvägsbranschen i såväl Sverige som utomlands, liksom energibolag, kommuner och privata företag.
– Nyligen inledde vi ett samarbete med Infranord, före detta Banverket, för vilka vi renoverar maskiner och slipersbytare. Tillsammans med moderbolaget SRS i Osby inreder vi just nu verkstadsskåp som innehåller allt ifrån verktyg till gassvets och inredning. Dessa placeras därefter på speciella svetsbilar för att kunna köra längs rälsen, säger Jan-Erik Sjölander, VD.
Han berättar att man även tillverkar specialutrustade skåp till bilar och släp för djurtransporter, vilka förstås byggs helt i enlighet med Jordbruksverkets normer. Andra arbetsområden är hytter för personaltransporter som kan kombineras med pentry, omklädningsrum och toalett, samt skåp med klimatanläggning som är anpassade för verkstadsarbete med arbetsbänkar, verktygstavlor, eluttag och lufttag.
– Här kan kunden välja och vraka bland olika inredningar, säger Jan-Erik och tipsar om utställningen som finns att beskåda i den tusen kvadratmeter stora anläggningen på Kabelvägen  i Kristianstad.

Imponerande bredd

En annan produkt är den välkända SVABO-liften, vilken monteras på ett valfritt chassi. Det rör sig om en mobil arbetsplattform som tillverkas i rostfritt material, vilket reducerar karossens underhåll till ett minimum. Den går att få i olika längder och i både teleskop- och 3-armsutförande, och kan, om kunden så önskar, köras direkt från korgen via det man kallar för ChassiDrive.
Svabo Kaross & Hydraulservice står för ett komplett utbud av kvalificerade tjänster och produkter, vilka skräddarsys och anpassas helt efter beställarens behov och önskemål. Kunderna får en komplett bild av konstruktionerna som presenteras i 3D-CAD, varpå de tillverkas i ett flertal olika material, såsom rostfritt, aluminium och stål.
Serviceprogrammet är lika brett och omfattar kompletta service- och reparationsinsatser avseende karosseri och hydraulik på alla typer av fordon, men man kan förstås också åta sig uppdrag kring ombyggnation, anpassning eller flyttning av befintliga konstruktioner. Svabo Kaross & Hydraulservice monterar även kranar samt tillverkar och monterar såväl fasta som löstagbara flak. Härutöver bistår man också med reservdelar och tillbehör för en mängd olika ändamål och funktioner. Kunderna finns på såväl den svenska marknaden som inom järnvägsbranschen i länder som Storbritannien, Holland, Kanada, USA och Sydkorea.
– Vi har en engagerad och skicklig personalstyrka där det alltid finns utrymme för skratt och leenden. För närvarande är vi 14 anställda och två extrainsatta medarbetare som alla besitter hög kompetens och lång erfarenhet. För oss är det viktigt att bevara våra långvariga kundrelationer och därmed står alltid kunden i centrum, fastslår Jan-Erik Sjölander.

Research: Per Svensson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *