Content pages
Unikt golfsamarbete på Danska Jylland lockar Nordbor till sol och väl­skötta greener | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Unikt golfsamarbete på Danska Jylland lockar Nordbor till sol och väl­skötta greener
Det finns förmodligen inte en enda av SLT:s läsare som inte känner till Jylland och fram­förallt det så vackra och smått exotiska norra del. Få däremot känner till att där finns en välbevarad golfhemlighet. Trots att vintern precis släppt sig grepp erbjuder golfunionen Hirtshals-Sindal-Lökken ett unikt paket för spelsugna golfentusiaster.

Tre klubbar som samarbetar – är det möjligt.. ”Ja… Hos oss är det möjligt. Vi är tre jämnstora klubbar som för medlemmarnas- och vårt gemen­samma golfintresses bästa valt att samarbeta och vi började med att låta våra medlemmar gratis spela på varandras banor berättar Jesper Billund ordförande i Sindal Golfklub”. ”från detta steg har vi nu gått vidare och samarbetar med varandra för att erbjuda Svenskar och Norrmän unika golfupplevelser fortsätter Jan Christiansen som håller i ordförandeklubban i Hirtshals Golf klub”. ”paketen innehåller övernattning med halvpension och så mycket golfspel man orkar med fyller Benny Christensen från Lökken Golg klub i”.

SLT:s utsände bjuds in att sitta med vid diskussionerna då gemen­samma styrkor- och problem ventileras. Dryck och Danska smörrebröd och det ena rungande skrattet avslöjar det Danska gemytet.. Inte konstigt att dessa herrar och damer samarbetar så bra. ”klimatet oss emellan är mycket bra och det är glädjande att Du noterat det. Nästa steg vi diskuterar är att hyra vissa maskiner ihop och göra gemensamma inköp berättar Jan Christiansen och övriga vid bordet nickar instämmande”.

Under SLT:s besök i augusti studerades de olika banorna och som allt annat inom Dansk fritidsverksamhet håller allt yppersta klass. Banorna avslöjar att greenkeeperna både är skickliga och arbetar hårt för att hålla banorna på toppnivå. Klubbarna erbjuder inte bara spel för golfentusiasten utan även nybörjaren kan få en bra start in i golfens hemligheter. ”vi har speciella ”green card weekends” där deltagarna efter avslutningen på söndagen erhåller sitt eftertraktade ”körkort” och för de som vill finns möjligheter til medlemskap och hos oss ligger dessa på cirka 5000:- berättar Benny”. ”det varierar lite mellan klubbarna men säg plus minus ett par hundra så är vi på den säkra sidan rättar Jan Christiansen och alla fyller i med ett hjärtligt skratt”.

–annons–

Förutom spel så mycket man orkar så erbjuds boendet på en av Norra Jyllands mest vackra ferieanläggningar, Skallerup Klit. Om det mot all förmodan finns någon bland SLT:s läsare som inte spelar golf så finns det rikligt med sysselsättning på denna anläggning. Wellnessupplevelser, ridning, bollsporter är bara några få exempel på ett smörgåsbord av aktiviteter. För den som vill bada så är hela Norra Jylland en enda blå­flaggad badstrand och om det är någon som tycker det är för kallt så finns både bassäng, jacuzzi och äventyrsbad på Skallerup.

För de som önskar alternativa boende hjälper bokningen gärna till med det.

Hur ser då framtiden ut för denna trio av klubbar… ”mycket positivt inleder Jesper Billund som rusar vidare med tillägget… dem andra fortsätter”. ”målet nu är att hitta någon i Sverige och Norge som kan förmedla och sälja våra produkter. Det är utmaningen fyller Benny Christensen i”. ”produkten golf har vi, boendet har vi också liksom naturen, sevärdheterna och upplevelserna nu är det bara det som saknas och om det finns någon av Era läsare som vill samarbeta med oss eller bara komma hit och spela så är Ni varmt välkomna avslutar Jan Christiansen”.

TEXT: BENGT!OLLE PERSSON

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *