Content pages
Från varvsby till värdsby – unik Arena erbjuder unika möjligheter | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Från varvsby till värdsby – unik Arena erbjuder unika möjligheterEn första anblick på Arena Nord i Frederiks­havn gör att man som besökare ställer sig själv frågan… Hur är det möjligt att en liten stad kan hålla sig med en multiarena, något som normalt endast de större städerna kan?

– Vi drabbades av en varvskris och det mesta av verksamheten i hamnen lades ned eller flyttades. Något måste göras och då bestämde man att det skulle byggas en arena för sport, kultur och musik. Redan från början hade vi tankarna på att göra något speciellt och resultatet ser du, säger Arne Zachariassen som är marknadschef för Arena Nord i Frederikshavn.

Att med några få rader beskriva denna fantastiska anläggning är inte lätt. Allt verkar rymmas i den här anläggningen. Redan när man kommer in på området kommer atletcentrum i blickfånget. Brottnings- och Budosporterna tillsammans med tyngdlyftarna har ett eget hus. Inne i själva arenan finns flera handbollshallar med internationella mått, speciella badmintonhallar och ett gym.

– Enkelt kan man beskriva att vi har fyra ben att stå på. ”Sportbenet” hara alla idrotter representerade utom ishockey och vi hjälper till med lokaler, matcher mot lokala lag, övernattning i vårt eget hotell, mat… ja allt du kan tänkas behöva för ett träningsarrangemang, förklarar Arne.

De andra benen är kultur och kongress/konferenser och redan har man satt sig själv på den internationella kartan med celebriteter såsom världskända musiker samt Bill Clinton, Al Gore, Hans Blix m fl.

– Vi börjar nu leva upp till vårt slagord ”från varvsby till värdsby” – och om tidningens läsare följer med på våra hemsidor kommer de snart att se ännu fler stjärnor och celebriteter på besök, berättar Arne.

–annons–

Trots upprepade försök vägrar han att avslöja något men hemligheten kommer att avslöjas på hemsidorna under våren.

– Utvecklingen från varvsby till värdsby är spännande men det positiva är att nu har vi plötsligt också blivit varvsby igen eftersom man reparerar och underhåller oljeplattformar och båtar för oljeutvinning, fortsätter Arne.

– Vi har kapacitet från 18-1800 konferensgäster och kongressbesökare. Det kan bli svårt att få in alla dessa i våra 40 sängar men vi samarbetar väldigt bra med samtliga hotell i Frederikshavn så oavsett om det är en liten konferens, produktpresentationer eller kongresser så koordinerar vi allt, tillägger Arne stolt.

En snabb titt på vad man erbjuder och till vilka priser avslöjar direkt att pris­nivån inte avspeglar kvaliteten på det som levereras. En liten idrotts­klubb kan för ett mycket bra pris få skräddar­sydda program där Arena Nords 40-hövdade personalgrupp ordnar allt.

– Detsamma gäller för konferenser. Vi ordnar allt så det är bara att ringa ett samtal så kan vi sätta samman ett program för alla önskemål och plån­böcker.

Löftet att ordna allt är ingen överdrift. Allt erbjuds verkligen i denna multi­arena.

– Oavsett om det är träningsläger, konferens med produktpresentation eller kongresser så ordnar vi hela programmet. Om det inte passar på Arenan har vi Det Musiske Hus och Maskinhallen som även de är unika anläggningar. Se gärna på våra hemsidor och kontakta oss för en oförpliktigande offert, avslutar Arne Zachariassen.

TEXT: BENGT-OLLE PERSSON

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *