Content pages
Jylländsk hotell­uppstickare utmanar med kapacitet och design | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jylländsk hotell­uppstickare utmanar med kapacitet och design
De flesta svenskar känner till Grenå och att färjan från Varberg till Jylland går just den sträckningen. Få känner däremot till den forna högskolan som nu gjorts om till konferens­hotell av yppersta klass. Hotellchefen och daglige ledaren Laila Qvist tar emot… ”Välkommen in i Grenås största designlobby” är hälsningsfrasen. Helt klart är detta ingen överdrift.

För de företag som väljer att utnyttja Kystvejens Hotel för sina konferenser och produktpresentationer kan det inte finnas en lämpligare plats eftersom gästerna kommer direkt in i lobbyn som i sig självt klarar en mindre kongress. ”Här intill har vi ett av våra konferensrum och med den kapacitet vi har idag kan vi klara konferenser från 2-200 personer”, fortsätter Laila att berätta med ett skratt.

– Sanningen att säga så har vi faktiskt denna kapacitet eftersom vi har 160 rum med plats för 204 sängar. Byggnaden i sig är så sinnrikt uppbyggd att man kan ha flera konferenser samtidigt utan att gästerna störs av varandra, förklarar hon.

Hotellet är av yppersta klass och vida omtalad för sin konstsamling och designade inredning. Det finns inte mindre än 700 olika konstsamlingar som antingen består av oljemålning, glasblåsning eller keramik. Till och med möbler och lampor är av dansk toppdesign.

– Just hotellets inriktning som ett stort konstmuseum med mera gör att vi har specialiserat oss för att ta emot grupper på konferens eller genom­resa. Vi säger givetvis inte nej till en barnfamilj som vill tillbringa helgen här men anläggningen saknar barnfaciliteter så vi passar bäst för den mogna publiken, säger Laila.


Modern konferensutrustning och spännande aktiviteter
Anläggningen som ligger endast 100 meter från en av Nordens bästa sandstränder har allt i form av moderna hjälpmedel. AV-utrustning av senaste snitt och hörslingor finns.

– Vi har ett eget kurssekretariat med eget tryckeri där vi kan trycka program, inbjudningskort eller vad man nu kan tänkas behöva. Vi hjälper till med det mesta och om man skickar en fil till oss med ett förslag så är allt färdigt när man kommer hit, berättar Laila entusiastiskt.

För konfererande grupper erbjuds ett smörgåsbord av möjligheter. En av de mest populära är picknick på stranden men hotellet kan också erbjuda en fisketur på en fiskekutter som klarar upp till trettio personer. Fångsten kan man sen få tillaga och äta till kvällsmat och färskare än så kan det inte bli.

–annons–

En nyhet för i år är konferensbussen
Laila berättar:

– Grupper kan boka den så hämtar vi där man så önskar och då kan konferensen starta redan hemma hos kunden och givetvis finns allt som behövs för en konferens om än i mindre format.

På SLT:s fråga om weekendkonferenser svarar Laila:

– Vi tar emot konferenser och grupper alla dagar i veckan och för den som vill så ordnar vi med allt från transfers till utflykter. Något som blivit alltmer populärt bland framför allt våra norska och svenska konferensgrupper är kombinationen julbord och konferens. Vi kan då exempelvis för den som inte arbetar på företaget erbjuda olika paket, exempelvis besök på världens största träfartyg, fregatten Jylland, glasmuseum med möjlighet att prova på att tillverka sitt eget glas bara för att ta två exempel. På kvällen kan man sen ha det traditionella julbordet tillsammans.

Hur är det med privatmarknaden och leasurebesökaren?

– Vi erbjuder allt från miniferie och olika gourmet- och golfpaket till familjearrangemang – allt efter årstid och efterfrågan. Vi är som en kameleont och anpassar oss efter kund och vi satsar hårt på den svenska marknaden. Om tidningens läsare planerar en konferens eller ett event så är det bara att kontakta oss så ska vi göra ett förslag som slår det mesta, avslutar Laila Qvist.

Text Bengt-Olle Persson

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *