Content pages
Varför underhålla en värme­pump? | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Varför underhålla en värme­pump?

Delägarna, arbetsledaren Mikael Karlén och VD Per Sandsjö.


Efter många år som säljare till VVS-företag köpte Per Sandsjö i september 2012 företaget R Svenssons Rör i VG AB, ett företag som varit verksamt i Falköping sedan 1950-talet och ingår i kedjan Bad & Värme. Med sig som delägare hade han Mikael Karlén som sedan tidigare drev Husaby VVS. Företaget har traditionellt haft mest privatkunder, men nu vill man växa på företagssidan.


Per Sandsjö, som är ledare för laget Villa Lidköping P18, ville ha en  ny utmaning för sina kunskaper i ledarskap och möjlighet att påverka hela vägen. Per har i Svenssons Rör rollen som VD och tar hand om inköp, ekonomi, administration, PR och marknadsföring. Mikael Karlén är ute hos kund och räknar på offerter samt leder de fem montörerna i det dagliga arbetet.

– Den tidigare ägaren skulle gå i pension och vi såg här en bra möjlighet att fortsätta att bygga en bra verksamhet, berättar Per Sandsjö. Vi har haft en bra övergång och vill fortsätta att skapa goda rutiner i arbetet. 85 % av kunderna kommer från privatsidan och nu vill vi växa på företagssidan.

Företaget utför mycket service på värmepumpar inom ett område på fyra till fem mils radie. Sin första värmepump installerade man redan på 1970-talet och värmepumpar har blivit något av företagets specialitet. Man är återförsäljare för Thermia värmepumpar men utför service på alla fabrikat.

-annons-

Underhållet är viktigt
– Thermia är värmepumparnas Rolls Royce, hävdar Per Sandsjö. En värmepump med god kvalitet har en livslängd på cirka tjugo år. Men underhållet är viktigt. Slarvar man med det blir effektuttaget sämre och man kan få driftstörningar. Ofta är det filter som sätts igen och skapar problem. Det rekommenderas att man gör en service på värmepumpen vartannat år. Vi mäter funktionen på olika komponenter och åtgärdar vid behov. Då får man ut bättre effekt och anläggningen blir mera driftsäker.

Weronica Darius ansvarar för butiken.Butik och utställning
I butiken hittar vi Weronica Darius som är butiksansvarig. Hon tar väl hand om kunderna som tittar in och ritar även upp badrum i 3D, för att kunden ska få en bild av det färdiga resultatet i förväg.

Butiken är ett plus för verksamheten och i anslutning till butiken finns en utställning där man visar det senaste i badrumsmöbler och badkar, allt för att inspirera kunderna att se nya möjligheter.

Man använder genomgående kvalitetsprodukter för bästa livslängd och kundnöjdhet.

– Vi är medlemmar i Svenska värmepumpsföreningen och är SVEP-certifierade, berättar Per Sandsjö. SVEP står för ökad trygghet vid värmepumpinköp. Vi är också ackrediterade av INCERT, vilket innebär att vi är kompetensprövade och certifierade. Genom detta kan vi garantera både en hög kvalitet på värme- och kylanläggningar i fråga om säkerhet, arbetsmiljö och yttre miljö samt en hög kompetens hos dem som installerar, reparerar och underhåller sådana anläggningar – en trygghet för både dig och miljön! Som ytterligare bevis för vårt kunnande har VVS-installatörerna utnämnt oss till auktoriserad VVS-installatör. Detta är en garanti gällande kompetens, erfarenhet, kvalitet och köptrygghet.

Företaget har även ett stort plocklager, där materiel snabbt kan hämtas och från vilket även hemmafixare kan köpa kvalitetsprodukter. Företaget tänker även på återväxten av kompetens i branschen.

– Vi tar in praktikanter, säger Per. Efter sin lärlingstid får de göra sitt prov och blir sedan fullbetalda montörer. Våra medarbetares kompetens är hög och vi har ambitionen att göra ett bra jobb. Vår personal är jätteviktig. Vi har en bra stämning internt och montörerna verkar som goda ambassadörer för företaget så att vi bevarar och utvecklar goda relationer till kunderna. Vår lokala förankring är stark och då jag bor i Lidköping och Mikael Karlén bor i Götene får vi ett ökande antal kunder från ett större upptagsområde på sex till sju mils radie från Falköping.

Text: Sakari Bomström

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *