Content pages
Nu blir det enklare att planera spår­vägar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nu blir det enklare att planera spår­vägar

Jens Forsmark, samordnare på Spårvagnsstäderna.

Riksdagen har beslutat att planering av spårväg och tunnelbana ska kunna ske enbart genom detalj­plane­läggning enligt Plan- och Bygglagen. Lagändringen träder i kraft den 1 januari 2013 och kan minska tidsåtgången vid planering av spårvägar med upp till ett år. Tidigare har lagen krävt en obligatorisk dubbelprövning enligt både Plan- och Bygglagen och Lag om byggande av järnväg.


– Riksdagens beslut är mycket välkommet och kommer att underlätta de omfattande planer på utbyggnad av spårväg som nu finns i många av Sveriges mest expansiva städer säger Jens Forsmark, Samordnare för Spårvagnsstäderna.

{loadposition contentbanner}

Spårvagnsstäderna har haft en avgörande betydelse när lagändringen har tillkommit.  Organisationen har uppmärksammat dubbelprövningen som ett av de största hindren för en effektiv utbyggnad av spårväg.

– Den har gjort planeringsprocessen tidsödande utan att planeringens kvalitet eller slutresultatet för den skull blivit bättre, säger Jens Forsmark. Nu blir det både billigare och enklare att planera för spårvägsbyggen.

Källa: Spårvagnsstäderna

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Transport/Logistik

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *