Content pages
Statoil öppnar tre nya anläggningar för Biodiesel B100 | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Statoil öppnar tre nya anläggningar för Biodiesel B100


Nu öppnar Statoil möjligheten för tung trafik att tanka Biodiesel B100 på ytterligare tre truckdieselstationer i Gävle, Jönköping och Göteborg. Att tanka dieselfordon med Biodiesel B100 ger väsentligt lägre koldioxidutsläpp.


– Biodiesel B100 är ett förnybart drivmedel för tung trafik. Eftersom transport­­sektorn i idag i stor utsträckning använder dieselfordon så kan de bidra till att minska koldioxidutsläppen genom att tanka Biodiesel, säger Johan Söderberg, Drivmedelschef Svenska Statoil.

Biodiesel B100 framställs ur raps och är ett förnybart drivmedel till diesel för främst tung trafik och minskar koldioxidutsläppen med 44 procent i jämförelse med B5-diesel som idag är standard på alla svenska Statoil­stationer. Att använda B100 är ett enkelt sätt att gå över till förnybara drivmedelsalternativ för tung trafik.

{loadposition contentbanner}

– Biodiesel B100 kan användas i flera typer av dieseldrivna fordon. Det finns både tunga och lätta fordonsmodeller med motorer och bränsle­system anpassade för produkten. B100 är ett enkelt sätt att gå över till förnybara drivmedelsalternativ för den tunga fordonstrafiken eftersom B100 är fullt utblandbart med vanlig diesel, säger Johan Söderberg.

Statoil har Sveriges största truckdieselkedja med 300 truckdiesel­anläggningar speciellt anpassade för tung trafik.

– Vi förnyar ständigt våra stationer för att anpassa drivmedlen efter våra kunders behov och erbjuder bästa möjliga produkter och rätt servicenivå vilket fordon de än kör. Statoil bygger framtidens drivmedelsstationer och i dagsläget kan vi erbjuda Biodiesel 100 på fem strategiskt placerade Truckdieselanläggningar från Malmö i söder till Gävle i norr och fler är på väg, säger Johan Söderberg.

Biodiesel B100 finns att tanka på följande Statoilstationer; Fosie i Malmö, Arendal i Göteborg, Solåsvägen i Jönköping, Spånga i Stockholm och Kryddstigen Gävle.

Källa: Statoil

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *