Content pages
Säkrare arbete på hög höjd tillsammans med Bahco och Rope Access | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Säkrare arbete på hög höjd tillsammans med Bahco och Rope AccessBahco lanserar en serie produkter som förhindrar att verktyg kan tappas vid arbeten på hög höjd. Serien består av fyra produkt­grupper; säkerhetslinor, verktygsbälten, transportsäckar och ryggsäckar. Rope Access Sverige AB har deltagit i produktlanseringen och kommer framöver att bidra till vidare­utveckling av sortimentet.


Ett verktyg tappat från till exempel ett vindkraftverk kan vålla allvarliga personskador för de som arbetar på marken men även ett produktivitets­bortfall då det tappade verktyget i värsta fall måste hämtas upp igen och värdefull tid går till spillo. På andra arbetsplatser kan fallande verktyg även orsaka allvarliga och kostnadskrävande maskinhaverier och produktionsstörningar.

För Bahco är det ett naturligt steg att också utveckla säkerhetsutrustning som är kopplade till företagets verktyg för professionella användare. Det här framgår av ett pressmeddelande.

“Redan under utvecklingsfasen av vårt nya sortiment kunde vi se ett stort intresse från marknaden”, säger Stephan Widmark, säljbolagschef på SNA Europe AB.

“Främst hos de professionella användarna men vi kommer säkert att sälja en hel del till övriga användare där behovet av att säkra verktygen finns”.

{loadposition contentbanner}

Fyra säkerhetsgrupper

Bahcos nya säkerhetsprodukter delas upp i fyra olika grupper – säkerhets­linor, ryggsäckar, transportsäckar och verktygsbälten. Produkterna används dels för transport av verktyg till arbetsplatsen och dels för att säkra verktygen till användaren när arbeten utförs på hög höjd eller där ett ökat behov av att ha full kontroll på verktygen finns.

Typiska användningsområden för de nya produkterna är när arbeten med exempelvis vindkraftverk, kranar, broar, telemaster, byggställningar, gruvor, marin miljö och kraftledningar ska genomföras.

Säkerhetslinan botar glömska

Säkerhetslinorna som bildar en länk mellan användaren och verktyget, finns som både flexibla, utdragbara och fasta lösningar. De kraftigaste säkerhetslinorna håller för verktygsvikter upp till tre kilo. Bahcos nya säkerhetslinor passar också i utrymmen där verktyg absolut inte får glömmas kvar, till exempel i kärnkraftverk.

Ryggsäckar och transportsäckar

De nya transportsäckarna används för att säkra verktygstransporten upp till  arbetsplatsen.

Transportsäcken försluts och används ofta i samband med arbeten som kräver klättring med rep.

Verktygsbälten

De nya yrkesanpassade verktygsbältena är framtagna för arbeten på tak och andra arbeten på hög höjd men fungerar alldeles utmärkt som ett vanligt verktygsbälte.

“Detta samarbete har varit väldigt givande och spännande sedan starten” säger marknadschef Jamshid Lodhi vid Rope Access Sverige AB.

“Vi tror starkt på att dessa produkter som kommer finna sina användningsområde inom alla områden vi arbetar inom, industriklättring, arbetsklättring, klätterteknik, klätterservice – rope access”.

Källa: Rope Access

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *