Content pages
Extreme Networks skapar lösning för “Bring Your Own Device” | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Extreme Networks skapar lösning för “Bring Your Own Device”Trenden “Bring Your Own Device”(BYOD), privata mobila enheter som används på jobbet, bara ökar. Det sätter myror i huvudet på IT-avdelningens säkerhets­ansvariga och en ny undersökning visar att många IT-avdelningar oroas av utvecklingen. Nu kommer Extreme Networks med en lösning som hanterar problemet, utan att sätta upp förbudsskyltar. Lösningen innehåller nya intelligenta switchar, trådlösa nätverk med längre räckvidd och Smart Identity Management.


Extreme Networks introducerar nu en ny lösning för Mobile Edge. Den innehåller en helt ny serie avancerade switchar, accesspunkter med lång räckvidd för 802.11n och Smart Identity Management för både trådbaserade och trådlös nät.

Detta ingår i Extremes Networks strategi att skapa lösningar som hjälper företagen att utnyttja, snarare än motarbeta, trenden med egna trådlösa enheter på jobbet. Den nya mjuk- och hårdvaran gör det enklare för IT-avdelning att hantera de mobila enheternas tillgång till rättigheter och resurser inom nätverket och därmed hantera de säkerhetsproblem som följer med BYOD-utvecklingen.

Lösningen riktar sig till företag, skolor, universitet och större inrättningar där många använder egna mobila enheter. Den integrerar hanteringen av de fasta och trådlösa nätverken.

En av de som köpt lösningen är det stora konstmuseet Minneapolis Institute of Arts.

– För oss är det avgörande att vi snabbt kan ge tillgång till information om våra samlingar och utställningar från vilken typ av mobil enhet, varsomhelst och hursomhelst, berättar museets teknikchef Douglas Hegley.

Extreme Networks lösning gör det möjligt för oss att leverera multimedia on-demand till tusentals besökare varje dag och ge dem den upplevelse de vill ha av ett museum i världsklass.

{loadposition contentbanner}

Produktportföljen innehåller:

  • En ny serie Summit X440 gigabit switchar ExtremeXOS. Switcharna stödjer PoE+, SummitStack stackning och IPv6. De levererar hög skalbarhet och låg total kostnad (TCO).
  • 802.11n WLAN portföljen inkluderar Altitude 4511 Access Points med hög räckvidd och SMART RF kontroller.
  • Smart Identity Management som fungerar för LAN, WLAN och 3G/4G miljöer. Mjukvaran ger användarna möjlighet att dynamiskt hantera användarna och deras trådlösa enheter. Nätverksaccessen är baserad på Active Directory, RADIUS och standardiserade LDAP protokoll.

Summit X440 familjen har fått 10 nya modeller med 8, 12, 24 och 48 portar i 1RU. Dessa för nu ut ExtremeXOS operativsystemets fördelar ut i nätverkets periferi. Modellerna stödjer dagens 802.11n men möjliggör även framtida migrering till 802.11ac.

– Det finns ett tydligt tryck från medarbetarna att få använda egna trådlösa enheter och ändå få säker tillgång till nätverk och företagets resurser, säger Tyke Pålsson, vd för Extreme Networks Sverige. Trenden sätter press på IT-avdelningen att lösa tillgängligheten utan att kompromissa med säkerheten. Vår lösning erbjuder ett brett register av funktionalitet som gör detta möjligt på ett kostnadseffektivt sätt.

Källa: Extreme Networks

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *