Content pages
Umeå Energi gör stor minskning på egen energi­användning | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Umeå Energi gör stor minskning på egen energi­användning

Henrik Bristav, miljöchef på Umeå Energi.

Sedan 2006 har Umeå Energi minskat energianvändningen i sina egna fastigheter med hela 38 procent.
– Det är vi glada för, men vi kämpar vidare. År 2018 ska vi vara helt klimatneutrala, säger Henrik Bristav, miljöchef på Umeå Energi.

Tack vare ett flertal åtgärder har Umeå Energi lyckats minska energianvändningen, alltså användningen av el, fjärrvärme och fjärrkyla, med mer än 1,2 miljon kilowat­timmar i de egna fastigheterna sedan 2006. Det är en minskning med 38 procent.

– Vi vill leva som vi lär och inte utnyttja jordens resurser. Att minska vår energi­användning är ett viktigt led i att bli helt klimatneutrala år 2018, säger Henrik Bristav.

{loadposition contentbanner}

Koncernens logistikavdelning ansvarar för Umeå Energis fastigheter och står bakom energieffektiviseringen. Bland annat har man bytt styrsystem för värme och ventilation, installerat närvarostyrd belysning, bytt till lågenergi­lampor och förstärkt takisoleringen.

Och arbetet fortsätter. I nuläget värmefotograferas en av företagets fastigheter och man fortsätter byta ut belysningsarmaturer i trapphus, toaletter och gemensamhetsutrymmen.

– Från och med i år köper vi också Stornorrfors-El, alltså el från förnybar vattenkraft, och klimatneutral fjärrvärme till våra byggnader, säger Henrik Bristav. Som Umeåbornas eget energibolag vill vi ta ansvar för miljön, både i stort och lokalt i Umeå.

Källa: Umeå Energi

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *