Content pages
MasterCard lanserar PayPass Wallet Services för enklare shopping | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

MasterCard lanserar PayPass Wallet Services för enklare shopping

MasterCard PayPass Wallet Services - NFC POS.

Ny plattform med tillhörande tjänster gör att banker, handlare och andra partners kan erbjuda konsumenter nästa generations digitala betalningslösningar. SEB Kort AB och Swedbank kommer att vara de första att utvärdera den nya tjänsten i Sverige.


MasterCard presenterar PayPass Wallet Services – ett nytt, globalt erbjudande för banker, handlare och partners. Tjänsten innebär att konsumenter snabbt och enkelt kan göra säkra inköp i butik eller på nätet via en dator, surfplatta eller smartphone med bara några få klick.

PayPass Wallet Services erbjuder tre olika lösningar – PayPass Acceptance Network (PayPass Online och PayPass Contactless), PayPass Wallet samt PayPass API. Lösningarna ger konsumenten en enhetlig shoppingupplevelse oavsett var och hur de gör sina inköp. PayPass Wallet Services erbjuder en komplett uppsättning av digitala plånbokstjänster och ett utvecklingsverktyg som gör det enkelt att ansluta andra digitala plånböcker till PayPass Online Acceptance Network.

”Konsumenter vill själva välja när, var och hur de betalar för en vara eller tjänst. Handlarna strävar efter att enkelt kunna ta emot digitala betalningar och på så sätt göra fler potentiella kunder till faktiska kunder, både online och i butik”, säger Mats Taraldsson, chef för affärsutveckling i Norden och Baltikum på MasterCard. ”Den digitala plånbokstjänsten PayPass Wallet Services gör köpupplevelsen smidig samtidigt som den ökar både flexibiliteten och valmöjligheterna för konsumenter, handlare och banker”.

American Airlines och Barnes & Noble kommer att vara bland de första handlarna att erbjuda konsumenter en PayPass Online checkout-knapp på deras e-handelssidor och American Airlines kommer dessutom att integrera PayPass Wallet på sin mobilapplikation. Swedbank och SEB Kort AB kommer att vara först ut bland bankerna i Sverige med att utvärdera den nya tjänsten.

{loadposition contentbanner}

”SEB Kort AB jobbar hela tiden med att hitta snabba, enkla och trygga betalningslösningar som underlättar för våra kunder, både konsumenter och handlare. Vi tycker att Paypass Wallet Services har goda möjligheter att hjälpa oss med det och vi kommer därför att samarbeta med MasterCard för att se hur vi tillsammans kan skapa ännu snabbare, enklare och tryggare betalningslösningar”, säger Nils Hilbard, chef Strategi och affärsutveckling på SEB Kort AB.

Den digitala plånbokstjänsten PayPass Wallet Services innehåller:

  • PayPass Acceptance Network (PayPass Online och Paypass Contactless): Erbjuder en global, enhetlig lösning som hjälper handlarna att ta emot elektroniska betalningar över flera kanaler, oavsett om köpet görs i butik, med hjälp av närfältskommunikation (NFC-teknik) eller online med hjälp av en dator, surfplatta eller smartphone.
  • PayPass Wallet: En komplett uppsättning av digitala betalningslösningar som gör det möjligt för banker, handlare och samarbetspartners att erbjuda sina egna digitala plånböcker. Det gör onlinehandel både säker och enkel genom att låta konsumenterna spara betalnings- och leveransinformation på en bekväm och säker plats. Den digitala plånboken är öppen så att konsumenter kan använda MasterCard, American Express, Discover, Visa och andra kredit- betal- och bankkort.
  • PayPass API: Tillåter samarbetspartners att ansluta sina egenutvecklade, digitala plånböcker till PayPass Acceptance-nätverket, och använda MasterCards checkout-knapp, tjänster för betalning, verifiering och bedrägeriupptäckt samt möjliggöra inköp överallt där PayPass accepteras – både på nätet och i butik.

“Vi inser att ingen enskild plånbokstjänst kommer kunna hantera alla typer av betalningslösningar och därför har vi tagit fram den öppna lösning som PayPass API representerar. PayPass Wallet Services digitala plånbokstjänster hjälper banker och handlare på den väg som är bäst för deras kunder”, tilläger Mats Taraldsson.

MasterCard kommer göra PayPass Wallet Services tillgängligt för sina samarbetspartners i USA, Kanada, Storbritannien och Australien under det tredje kvartalet 2012. För Sverige planeras tjänsterna finnas tillgänliga under första kvartalet 2013.

Bland de ledande finansiella institutioner, handlare och tekniska partners som anslutit sig till tjänsten finns företag som: SEB Kort AB, Swedbank, Citibank, American Airlines, Barnes & Noble, Runningshoes.com och Intel för att nämna några.

PayPass Wallet Services kommer att utökas med tiden för att skapa en enhetlig köpupplevelse för konsumenter. Exempel på tjänster som ger mervärde är snabb kontoinformation innan ett köp, utgiftskontroller och varningar i realtid, samt leverans av skräddarsydda erbjudanden, kuponger och förbättrade lojalitetsprogram.

Källa: MasterCard

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *