Content pages
Impact Coatings tecknar system­order med ledande kontakt­dons­tillverkare | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Impact Coatings tecknar system­order med ledande kontakt­dons­tillverkare


Det Schweiziska specialistföretaget för optiska och elektriska kontaktlösningar, Huber + Suhner AG, har beställt en PlastiCoater 400™ från den svenska PVD-systemtillverkaren Impact Coatings AB. Systemet skall användas för beläggning med Silver MaxPhase™. Ordervärdet är cirka 800.000 €.


Huber + Suhner Group, med säte i Schweiz är en internationellt ledande tillverkare av komponenter och system för elektrisk och optisk kontaktering. Huvudmarknader är Kommunikation, Transport och Industri. Internationella tillverknings- och monteringsfabriker är lokaliserade till Schweiz, Kina, Polen, Malaysia, Brasilien och Tunisien.

Det beställda systemet är en PlastiCoater 400™, ett högeffektivt system för PVD-beläggning som kan integreras i produktionsflödet för beläggnings­objekten. Systemet erbjuder hög kapacitet, kvalitet och verkningsgrad till en mycket låg driftskostnad. Systemet skall användas för beläggning med Silver MaxPhase™, Impact Coatings nyutvecklade beläggningsmaterial som bl a kan ersätta guld på elektriska kontakter.

{loadposition contentbanner}

Den aktuella ordern omfattar ett långsiktigt samarbete bestående av teknisk support för att anpassa processen till den avsedda applikationen. Under byggnadstiden kommer även Impact Coatings att förse kunden med legoproduktion från sitt beläggningscentra i Linköping. Vidare tecknas kontrakt för leverans av Silver MaxPhase beläggningsmaterial, andra förbrukningsprodukter, systemunderhåll, reservdelar samt vid behov fler beläggningssystem för en period om minst 15 år. Det initiala ordervärdet är ca 800.000 €.

“Vi är stolta over att bli utvalda som leverantör till denna strategiskt betydelsefulla leverans och vi ser fram emot detta långsiktiga samarbete” säger Torsten Rosell, COO på Impact Coatings.

”Silver MaxPhase är ett utmärkt material för vårt behov och möjligheten att integrera ytbeläggningen i produktionsflödet är avgörande för oss” säger Ulf Huegel, Projektledare på Huber + Suhner AG.

Källa: Impact Coatings

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *