Content pages
Stålgross och Ruukki ingår partner­skap | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stålgross och Ruukki ingår partner­skap

Partnerskapskontrakten undertecknades i tisdags i Tavastehus i FInland. Från vänster: Hans Ekblom och Johan Magnusson, Ruukki, Jörgen Brorsson och Johan Helge, Stålgross och Jarmo Kastell, Ruukki.


Ruukki har nominerat Stålgross till sin första svenska certifierade partner inom programmet CPP (Certified Partner Program). Genom certifieringen intensifierar Ruukki sitt samarbete med utvalda stålleverantörer.


Certifieringen skapar nytta både för leverantörerna och för Ruukki. Leverantörerna får ännu bättre tekniskt support för produkter och tjänster, samtidigt som de får tillgång till Ruukkis marknad. Ruukki i sin tur kan föra nära dialog med partnern och får därmed bättre insikter om behov och önskemål som sedan kan förverkligas inom produktutveckling.

– Idén med programmet är att utveckla vårt leverantörsnätverk och därigenom höja våra partners kompetensnivå inom hantering av Ruukkis stålprodukter och applikationer, säger Johan Magnusson, chef för Ruukki Metals affärsverksamhet i Sverige.

{loadposition contentbanner}

CPP samarbetet med Ruukki är något som har vuxit fram och fått ta sin form under en längre tid. Det är särskilt intressant utifrån att vi tillsammans med Ruukki har ett gemensamt uppdrag, gemensamma värderingar och lika företagskulturer. Under hela resans gång med Ruukki har jag uppskattat hur företaget står för nytänkande och proaktivitet, säger Jörgen Brorsson, VD för Stålgross. Stålgross är ett företag som är specialiserade inom plåtprodukter och förser industriföretag och stålförbrukare med ett brett utbud av stålsorter, dimensioner och kundspecifika lösningar.  Försäljning sker från eget lager som anpassas efter kundernas efterfrågan och behov.

Stålgross arbetar för en hållbar utveckling genom kvalitetsarbete ISO 9001 och företrädesvis med leverantörer som delar och agerar efter principerna för Corporate Social Responsibility (CSR). Ruukki är idag världsledare inom hållbara stålbolag och toppar inom sitt affärsområde den internationella rankingen av Dow Jones Sustainability Index både globalt och inom Europa.

Stålgross samarbete med Ruukki ger kunskaper om stålets egenskaper och en säkrare tillgång till material, vilket gör att kunderna får en komplett leverantör av plåtprodukter.

– Vi kommer att få ta del av Ruukkis kunskap i ännu större utsträckning; produkter, teknisk support och övriga mekanismer som styr marknaden. Detta blir till fördelar som ökar våra kunders konkurrenskraft.

– Vi ser att partnerskapet kommer att  bli en varumärkeshöjande aspekt för oss och ge oss ovärderliga förutsättningar att öka våra marknadsandelar menar Jörgen Brorsson.

CPP innefattar stålleverantörer inom olika Europeiska länder samt inom nya marknader.

 

Källa: Ruukki

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *