Content pages
NIRAS projektleder första nybyggnationen i Mast­husen i Malmö | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NIRAS projektleder första nybyggnationen i Mast­husen i Malmö

Masthusen. Bild: Kanozi Arkitekter.

Det är nu klart att Diligentia valt NIRAS att projektleda uppförandet av kvarter 11, den första etappen i Västra hamnens nya stadsdel Masthusen. Det är totalt 18 kvarter som ska byggas i Västra Hamnen i Malmö, varav uppförandet av det första påbörjas i april, och ska ligga i anslutning till ICA Maxi-butiken. NIRAS kommer att projektleda nybygg­nationen i detta kvarter som omfattar totalt ca 9500 kvm kontor och kommersiell handel. Etapp ett beräknas stå klar för inflyttning i slutet av 2013.


Ansvarig projektledare från NIRAS är Ola Palmquist, senior projektledare, med gedigen erfarenhet av större projekt.

{loadposition contentbanner}

Med Masthusen skapar Diligentia en ny stad i staden, som kommer att innehålla nya kontor och lägenheter som kompletteras med handel, service och restauranger. Kvarter 11 blir en fastighet med flexibla, ljusa och miljöklassade kvadratmeter. Det nya huset får sex våningar i direkt anslutning till Västra hamnens nya stadsdelstorg. Byggstarten beräknas till april.

– Det här är en intressant utmaning och vi ser mycket fram emot att få leda detta projekt, genom att det blir den första stadsdelen i Norden som kommer att certifieras enligt BREEAM Communities, menar Ola Palmquist.

Breeam Communities är världsledande när det gäller att bedöma hur väl ett nytt bostads- eller kommersiellt område lyckas skapa en god totalmiljö för sina brukare. Dessutom utvärderas huruvida man kreerat en god och hållbar relation till sin omvärld.

Källa: NIRAS

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *