Content pages
Folksam köper en av världens mest miljösmarta byggnader | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Folksam köper en av världens mest miljösmarta byggnader

Kungsbrohuset.

Folksam köper den internationellt uppmärksammade kontorsfastigheten Kungsbrohuset av Jernhusen. Fastigheten är belägen i det expansiva Västra City i Stockholm och är en av Sveriges modernaste byggnader både avseende miljötänk och tekniska lösningar. Den totala investeringen uppgår till cirka 2,1 miljarder kronor och fördelas mellan KPA Pension och Folksam Liv.

Kungsbrohuset färdigställdes 2010. Byggnaden kan tack vare innovativa tekniska lösningar möta de absolut högsta kraven gällande flexibilitet, komfort och energianvändande. Dess låga energiförbrukning medger tre miljömärkningar och har blivit internationellt uppmärksammat som en av världens mest miljösmarta byggnader.

{loadposition contentbanner}

Kungsbrohuset omfattar drygt 26 000 kvm och är en av profilbyggnaderna i det så kallade Västra City kring Stockholms Centralstation. Läget medför låg vakansrisk och byggnaden är i dagsläget fullt uthyrd.

– Vi är engagerade i det som kunderna bryr sig om och därför bygger vi långsiktiga värden genom att investera i en av Sveriges mest moderna byggnader både avseende miljöprofil och tekniska lösningar, säger Catrina Ingelstam, CFO Folksam.

– Vi ser mycket positivt på utvecklingen av Västra City och Kungsbrohuset är en exceptionellt effektiv byggnad med bra läge och tydlig miljöprofil vilket borgar för en långsiktigt god investering för KPA Pensions och Folksam Livs sparare.

 

Källa: Folksam

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *