Content pages
Bravida fortsätter installationsarbetet i nya Arenastaden | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bravida fortsätter installationsarbetet i nya Arenastaden

Bild: Wingårdhs.

Bravida kommer ansvara för projektering och installation av samtliga discipliner i det nya hotellet Quality Hotel Arena i Solna. Installationerna inkluderar el, vs, ventilation, sprinkler samt styr och regler och har ett totalt ordervärde på cirka 85 miljoner kronor.

Det nya hotellet ligger integrerat med nya Swedbank Arena. Totalt kommer cirka 50 Bravida-medarbetare vara sysselsatta i det som kommer att bli ett av stockholmsregionens högsta hotell.

– Vi är mycket glada över att ha fått helhetsansvaret av Peab att sköta samtliga installationer i det här spännande projektet, säger Erik Belin projektansvarig på Bravida.

För Peab var det viktigt med en partner som ansvarar för alla discipliner.

– Bravida har helhetstänket som krävs för den här typen projekt. Vi gör det här i ömsesidigt förtroende och ser fram emot att gemensamt ta oss an alla utmaningar som väntar, säger Grgo Omazic, projektansvarig Peab.

{loadposition contentbanner}

Det 25 våningar höga hotellet kommer att ha 400 rum, konferens- och bankettsalar med plats för över 2 000 personer och en huvudrestaurang med 400 sittplatser.

Hotellet står färdigt till sommaren 2013 och totalentreprenör är Peab.

Bravida har haft helhetsåtagande för installationsarbetet på flera stora hotell under de senaste åren, exempelvis Post Hotel i Göteborg och Sign Hotel Norra Bantorget i Stockholm.

Bravida, genom dotterbolaget Prenad, befinner sig just nu i slutfasen av installationerna av kraft- och belysning till Swedbank Arena. Den nya nationalarenan för fotboll kommer att stå klar och invigas hösten 2012. Bravida utför även elinstallationerna i Arena Gate, som knyter samman arenan med hotellet.

Källa: Bravida

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *