Content pages
Jätteorder för NVS i nya Triangelområdet i Malmö | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jätteorder för NVS i nya Triangelområdet i Malmö

Foto: NVS

NVS Installation AB har fått i uppdrag att utföra samtliga installationer för värme, vatten och kyla och svarar även för projekteringen i det nya Triangelområdet i centrala Malmö. Det handlar om ett jätteprojekt som byggbolaget NCC driver i egen regi med bland annat en ny galleria, kontor och bostäder.

Ordersumman för NVS är på ca 40 miljoner kronor och som mest kommer 15-20 montörer att arbeta med VS-installationerna.

– Det gör projektet till ett av våra största någonsin, berättar filialchef Ola Lundh. Eftersom Triangeln ligger mitt i staden blir logistiken en stor utmaning. Materielleveranserna måste planeras mycket noga. Installationsarbetet påbörjades i mars i år och pågår till 2014.

{loadposition contentbanner}

Det nya kvarteret som utvecklas och byggs av NCC omfattar flera sammanbyggda fastigheter med galleria i två plan, kontor i fyra plan och 190  bostäder (i 19 plan). Dessutom byggs ett underjordiskt parkeringsgarage i två plan med 400 platser.

Området ligger vid den nya tågstationen vid Citytunnelns norra uppgång. Den nya gallerian på 12000 kvadratmeterbyggs samman med den befintliga gallerian. Till detta kommer nära 5000 kvadratmeter ny kontorsyta och 200 nya bostäder. Hela byggnadsprojektet omfattar cirka 27000 kvadratmeter.

Området kommer att öppnas i etapper och vara helt klart 2014. Gallerian öppnas 2013.

NVS Sprinkler i Malmö har fått uppdraget att projektera och installera sprinkler i garage, galleria, restauranger och kontor. Systerföretaget Sydtotal har utsetts till konsult och entreprenör för ventilationen.

Källa: NVS Installation

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *