Content pages
Gartner positionerar QlikTech som ”Leader” i Magic Quadrant 2012 för Business Intelligence Platforms | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Gartner positionerar QlikTech som ”Leader” i Magic Quadrant 2012 för Business Intelligence Platforms


QlikTech definieras som ”Leader” i 2012 års Magic Quadrant rapport 2012 Business Intelligence Platform Magic Quadrant report*.

Det är andra året i rad Gartner utser QlikTech till ledande leverantör av beslutstöd. Gartners Magic Quadrant ger en komplett bild av olika leverantörer i en given marknad och används oftast som beslutsunderlag av kundföretag i deras evaluering kring vem man vill samarbeta med.

”Vi är förstås väldigt glada över att Gartner beskriver QlikTech som pionjärer inom vår bransch. Att QlikTech positioneras som ”Leader” ser jag som ett kvitto på att vår syn på beslutstöd, Business Discovery, har fått ett ordentligt fotfäste i kundföretagen,” säger QlikTechs VD Lars Björk.

{loadposition contentbanner}

”Information är vår tids främsta råvara, att vi för andra året i rad utses som ledande leverantör av beslutstöd bekräftar ytterligare vår syn att tillgång till relevant information skapar värde. Vi skiljer oss från våra konkurrenter i synen på hur information och beslutsunderlag kan användas. Att endast ett fåtal personer ska ha tillgång till information är förlegat, organisationer mår utvecklas bättre om många medarbetare får tillgång till bra besluts­underlag. Med QlikView har vi kommit långt med Social Business Discovery där organisationer kan agera snabbt på den information som redan finns tillgängligt i systemet, information som tidigare endast varit tillgänglig för ett fåtal.”  

QlikTechs plattform QlikView möjliggör intuitiv, användardriven analys som kan implementeras på några dagar istället för de månader eller år som krävs för att få ett konkurrerande system på plats. QlikViews associativa teknik möjliggör för användarna att navigera fritt i stora datamängder och samtidigt inte fastna i förutbestämda strukturer. QlikView Business Discovery fungerar med befintliga BI-plattformar men lägger till ny funktionalitet som öppnar upp för nya sätt att arbeta med information. Alla sorters användare får direkt svar på sina frågor och dessutom genom smartphones och Apples iPad.

Källa: QlikTech

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *