Content pages
Proact centraliserar lagrings- och backup-miljö för svenskt säkerhets­företag | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Proact centraliserar lagrings- och backup-miljö för svenskt säkerhets­företag


Proact har centraliserat lagrings- och backup-miljön för ett ledande svenskt säkerhetsföretag. Med Proacts lösning kommer företaget att öka säkerheten och minska administrationen i systemet samt förbättra förutsättningarna för test, underhåll och utveckling. Projektet inleddes i slutet av 2011 och ska stå färdigt under första halvåret 2012. I avtalet ingår även löpande support från Proact.

I takt med att verksamheten har expanderat både i Sverige och internationellt har behovet av en driftsäker och effektiv datalagring och backup blivit större.

– Företaget hade ett behov att strukturera om lagrings- och backup-miljön för att förbättra säkerheten i infrastrukturen och öka tillgängligheten av data i verksamheten. Vi har presenterat och implementerat en centraliserad lösning som ger en driftsäker och effektiv lagring och backup av data. Samtidigt innebär lösningen mindre administration för företaget, säger Martin Ödman, regionchef, Proact.

{loadposition contentbanner}

Säkerhetsbolaget hade tidigare en icke-centraliserad datalagringsstruktur som bidrog till mycket administration och även låg nyttjandegrad av diskutrymme. Utöver att möta dessa utmaningar med centraliserad lagring och backup-funktion får säkerhetsbolaget nu även möjligheten att ”klona” miljöer, dvs. skapa virtuella kopior av lagringsmiljön för att genomföra test och underhåll.

– Tidigare har test, underhåll och utveckling av lagringsmiljön varit en resurskrävande aktivitet, både gällande tid och diskutrymme. Genom att använda sig av kloning kan en testmiljö skapas inom minuter av en person, helt utan att störa produktionsmiljön som verksamheten lutar sig på, säger Martin Ödman.

Källa: Proact IT

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *