Content pages
Regeringen satsar på Drivhuset för fler unga entre­prenörer | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Regeringen satsar på Drivhuset för fler unga entre­prenörer


Regeringen har beslutat att ge Drivhuset ett förstärkt verksamhetsstöd på totalt 6 miljoner kronor åren 2012-2014. Med hjälp av bidraget kan Drivhuset Sverige skapa förutsättningar för verksamhets­utveckling samt etablering i regioner där man idag inte finns.

– Regeringen vill stärka Drivhuset som nationell aktör så att de kan växla upp och utveckla sin verksamhet och nå fler studenter. Vi tror på deras verksamhet och att de är en viktig pusselbit i arbetet med att få fler människor i Sverige att förverkliga sina idéer i eget företagande, säger näringsminister Annie Lööf.

{loadposition contentbanner}

Drivhuset Sverige finns representerat på tolv högskole- och universitetsorter i landet och drivs utan vinstsyfte i stiftelseform med finansiering genom samarbetsavtal med näringslivet samt verksamhetsstöd från staten och respektive region. Verksamheten syftar till att stimulera och främja entreprenörskap och företagande bland studenter inom alla utbildningsområden på de lärosäten där man har verksamhet. Regeringens beslut är en del i regeringens extra satsning på att främja ungas entreprenörskap som aviserades i budgeten 2011.

Källa: Näringsdepartementet

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Ekonomi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *