Content pages
Duroc övertar säljrättigheter för Alfa Laval produkter globalt | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Duroc övertar säljrättigheter för Alfa Laval produkter globalt

Smutsiga kyl- och skärvätskor i verktygsmaskiner innebär ökat verktygsslitage och kvalitetsproblem inom metallbearbetningsindustrin. Att byta ut vätskorna är både tidskrävande och kostsamt och det är svårt att göra sig av med använd vätska med hänsyn till dagens miljöregler. Med Alfa Lavals centrifugalbaserade reningssystem möjliggörs i stället ökad återanvändning av dessa vätskor.

Durocs dotterbolag Duroc Machine Tool har ingått ett avtal som master distributor för Alfa Lavals produkter för rening av skärvätskor och hydrauloljor i verkstadsindustrin globalt. Segmentet omsätter idag ca 20 Mkr i 10 länder.

– Det här ligger väl i linje med vår målsättning att öka inom vårt segment produktionsmiljö, förklarar Duroc Machine Tools vd Jürgen Engelbrecht. Vi säljer idag Alfa Lavals skärvätskerenare Alfie i Skandinavien och det är ett stort förtroende att nu få representera Alfa Laval världen över.

– Vi är övertygade om att försäljningen av våra miljöreningsprodukter kommer att kunna utvecklas ännu bättre hos Duroc Machine Tool, där dessa blir ett naturligt komplement till Durocs övriga produktprogram, säger Claes Eriksson, segmentschef Industrial Equipment Alfa Laval.

{loadposition contentbanner}

– Satsningar i förbättrad produktionsmiljö ligger i tiden, fortsätter Jürgen Engelbrecht. För oss som säljer verktygsmaskiner till industrin är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder kompletterande produkter, inte minst rörande produktionsmiljön. Jag ser stora möjligheter att kunna utveckla miljösegmentet ytterligare framöver. Miljövänliga skärvätskor från schweiziska Blaser och luftreningsanläggningar från italienska Losma är andra kompletterande varumärken som vi representerar inom miljöområdet idag.

I samband med avtalet övertar Duroc Machine Tool en anställd från Alfa Laval och en exportavdelning öppnas på Duroc Machine Tool i Täby.

Källa: Duroc

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *