Content pages
Kommersiell trafik Arvidsjaur – Arlanda | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kommersiell trafik Arvidsjaur – Arlanda


NextJet har beslutat att trafikera linjen Arvidsjaur-Arlanda på kommersiella grunder utan bidrag från staten. Detta har slagits fast i den nya upphandlingen för flygtrafik av Trafikverket.

{loadposition contentbanner}

Magnus Ivarsson, VD på NextJet, sammanfattar beslutet i fyra punkter:

  • Vi ser stor potential i den här linjen. Vi har under sju års tid haft förtroende att trafikera upphandlade linjer och under denna tid studerat samtliga linjer noga. Vi har följt utvecklingen på Arvidsjaur-Arlanda och nu ser vi att det finns ett underlag för kommersiell trafik, säger NextJets VD Magnus Ivarsson.
  • Biltestindustrin är stark och vi har upparbetade relationer med många företag både lokalt och internationellt som gör att vi ser möjligheter att utveckla trafiken i en positiv riktning. Vi får större frihet att utveckla utan de begränsningar som upphandlad trafik innebär.
  • Det nya Code Share-avtalet mellan NextJet och SAS stärker ytterligare detta scenario där vår bedömning är att fler internationella passagerare kommer att välja att flyga med SAS till Arlanda för att sedan flyga med NextJet till Arvidsjaur.
  • Det finns stora möjligheter till att samslinga Arvidsjaur-Arlanda med andra intressanta Norrlandsdestinationer. Vi kan i dagsläget inte gå in på vilka dessa är men för diskussioner med intressenter i olika regioner, avslutar Magnus.

Från och med Juni 2012 är linjen Arvidsjaur-Arlanda fullt kommersiell och flera satsningar är att vänta för att driva trafik.

Källa: NextJet

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Transport/Logistik

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *