Content pages
Ledande brittiska transportörer beställer 1000 lastbilar från Scania | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ledande brittiska transportörer beställer 1000 lastbilar från Scania

Eddie Stobart och A.W. Jenkinson har beställt 1 000 lastbilar av Scania.

Företagen Eddie Stobart och A.W. Jenkinson Forest Products har tecknat avtal med Scania i Storbritannien om upphandling av 1 000 lastbilar. De upprepar därmed en beställning på 1 000 bilar som gjordes 2010 och som var Scanias enskilt största order på den brittiska marknaden.

Leveranserna inleds i mars i år och avslutats i december 2013. Cirka 300 bilar kommer att levereras under 2012. Som vid den tidigare beställningen kommer de flesta fordonen att utgöras av dragbilar i Scanias R-serie, men även ett stort antal G-seriebilar.

− Avtalet återspeglar vår tillfredsställelse över den höga servicenivån i Scanias återförsäljarnätverk. Scanias fokus på ständig utveckling gör att Eddie Stobart fortsatt kan erbjuda sina kunder hållbara transporter och en hög servicenivå, säger William Stobart, som är ansvarig för bolagets verksamhet.

{loadposition contentbanner}

− Vårt partnerskap med Eddie Stobart och A.W. Jenkinson har fortsatt att utvecklats under de senaste två åren. Att vi återigen får en stor beställning beror inte bara på att Scanias lastbilar uppfyller de krav som dessa högprofilkunder ställer på fordon i daglig drift, utan också på vår serviceorganisations förmåga att leverera ett brett utbud av tjänster över ett stort geografiskt område, säger Hans-Christer Holgersson, vd för Scania (Great Britain) Ltd.

Eddie Stobart, som ingår i Stobart Group, är ett av Storbritanniens starkaste varumärken och välkänt för sina ikonförklarade gröna lastbilar. Idag ger Eddie Stobart namn åt ett åkeri med 2 280 lastbilar. Företaget tillhör de ledande i branschen när det gäller att utnyttja fordonen så att de ger högsta möjliga effektivitet och därmed lägsta möjliga miljöpåverkan.

A.W. Jenkinson Forest Products och dess dotterbolag hanterar årligen över 2 miljoner ton bioavfall som samlas upp från avverkningsplatser, sågverk och massaindustrier runt om i Storbritannien. Företaget är landets största leverantör av flis och barkprodukter.

Scania (Great Britain) Ltd är ledande leverantör av lastbilar och bussar samt industri- och marinmotorer på den brittiska marknaden. Företaget tillhandahåller ett brett utbud av tjänster som stöttar kunderna i deras dagliga drift av fordonen. Under 2011 uppgick Scanias marknadsandel i Storbritannien till 14 procent för lastbilar och 8,1 procent för bussar.

Källa: Scania

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Transport/Logistik

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *