Content pages
Utvärdering av kombiterminaler | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Utvärdering av kombiterminaler


Trafikverket har genomfört en riksomfattande utvärdering av Sveriges kombiterminaler där Katrineholms kombiterminal får högst betyg.

Katrineholm kombiterminal får högst betyg i en undersökning som idag presenteras i Dagens Industris bilaga Intelligent Logistik. Kriterierna bedömer bland annat hur terminalerna fungerar och deras potentiella marknadsunderlag. I den undersökningen får Katrineholms kombiterminal högst betyg av alla. I undersökningen deltog 24 kombiterminaler. Efter Katrineholm följer Eskilstuna, Göteborgs hamn, Nässjö, Hallsberg, Umeå och Västerås. Alla dessa terminaler får ett högt betyg.

{loadposition contentbanner}

– Detta är ett kvitto på att det engagemang och de resurser vi satsat gett resultat. Vi hoppas att detta sprider sig och att vi kan erbjuda fler kunder våra tjänster och därigenom skapa ännu fler arbetstillfällen, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström.

Katrineholms Logistikcentrum innehåller en av Skandinaviens största kombiterminaler för intermodal trafik. En terminal för vagnslasttrafik och en logistikpark direkt kopplad till infrastrukturen.  Genom sitt strategiska läge i Mälardalen har Katrineholm tillgång till de stora godsflödena i Sverige och till en tredjedel av Sveriges befolkning.  Katrineholms logistikcentrum exploaterar inledningsvis 1 500 000 kvm mark för logistiketableringar med möjlighet till nästan obegränsad expansion.

Källa: Katrineholms kommun

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *