Content pages
Beckhoff’s DIN-skena CX2000 med flerkärnig processor och PCI-Express | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Beckhoff’s DIN-skena CX2000 med flerkärnig processor och PCI-ExpressMed serien CX2000 presenterade Beckhoff på SPS/IPC/DRIVES den andra generationen av sin Embedded-PC-familj som introducerades på marknaden 2002. Embedded-PCs CX2030 och CX2040 implementerar en väsentlig egenskap hos de nya CX-styrningarna: flerkärniga processorer. Härmed täcker dessa Embedded-styrningar även arbetsområden som hittills varit  reserverade för industri-PCs. Ytterligare en viktig egenskap hos den nya Embedded-PC-serien är en internbuss som bygger på PCI-Express och till vilka systemgränssnitten är anslutna med full bandbredd som en PCI-Express-fil.

CX2000-enheterna är utrustade med Intel®-processorer av 32-nm-seriens andra generation (“Sandy Bridge”). Det finns även strömsnåla Celeron®-typer som möjliggör drift utan fläkt. Operativsystemet drar nytta av den snabba, integrerade grafikkärnan samt det snabbare DDR3-minnet. Tre enheter av den nya CX2000-serien presenteras:

  1. CX2020 | 2nd Generation Intel® Celeron® @1,4 GHz, single-core
  2. CX2030 | 2nd Generation Intel® Core™ i7 @1,5 GHz, dual-core
  3. CX2040 | 2nd Generation Intel® Core™ i7 @2,1 GHz, quad-core

Liksom vid den första generationens Embedded-PCs består de nya CX2000-enheterna av olika komponenter som användaren kan beställa separat och montera på fältet genom att helt enkelt sätta ihop dem. Höljets konstruktion består av metall med  fronter gjorda av avskärmande specialplast.

{loadposition contentbanner}

CX-seriens CPU-grundmodul har alltid en DVI-port, fyra USB- och två Ethernet-portar. En intern slot, kallad ”magic interface” vilken konfigureras på fabriken, kan  som tillval utföra en häpnadsväckande mångfald av gränssnittstyper: fältbussmaster och slavutföranden är möjliga, t.ex. för EtherCAT (slave), PROFINET, Ethernet/IP, PROFIBUS, CANopen, DeviceNet och seriella gränssnitt (RS232/RS422/RS485).

CX2000-enheternas modularitet på vänstra sidan av CPU:n bygger på PCI-Express som bussystem och tillhandahåller en bandbredd på 5 GT/s per PCIe-TX/RX-kanal. Det gör det möjligt att ansluta en mångfald av gränssnitt; t.ex. kan upp till fyra moduler med vardera två oberoende Ethernet-1-GBit-portar anslutas. Eller upp till åtta seriella gränssnitt, vilka var för sig är implementerade i par som RS232 eller RS422/RS485. Även antalet möjliga USB-gränssnitt kan mångdubblas: per modul kan fyra High-Speed (480 MB/s)-USB-2.0-gränssnitt anslutas.

Embedded-PC:n kombinerar standardiserad PC-teknik med specifika egenskaper till en industriell styrning. På maskinvarusidan möjliggör enheterna i CX2000-serien direkt anslutning av Beckhoffs bussterminaler och EtherCAT-terminaler. En annan ny funktion är den automatiska identifieringen av respektive I/O-system i nätdelsmodulen. På programvarusidan stödjer även den nya CX-generationen exklusivt Microsoft-operativsystem  i form av Windows Embedded Standard 7 eller i förkommande fall Windows 8.

Källa: Beckhoff Automation

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *