Content pages
Höghöjds­träning för snöskottare | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Höghöjds­träning för snöskottare

Ännu finns inga snötyngda tak att skotta eller istappar att hacka ner, men snart är det kanske dags. Ökad kunskap och rätt utrusning gör arbetet säkrare och effektivare.

– Det viktigaste är att förstå allvaret, vad arbete på hög höjd innebär. Vi visar ett enkelt sätt att arbeta säkert, säger Marcus Björn som är instruktör och ansvarig för C2 Training Center. Han vet vad han pratar om.  Marcus är själv reparbetare och har erfarenhet av tuffa uppdrag på branta tak.

Träningsanläggningen är helt unik.

C2 Training Center ligger i utkanten av Uppsala och erbjuder inte bara takskottare utan alla yrkesgrupper som arbetar på höjd träning och utbildning i ett säkert och effektivt arbetssätt. Träningen sker inomhus. Takhöjden är 18 meter och anläggningen rymmer bland annat ett vindkraftverk, telecom-mast och ett sex meter högt hus med sex olika taklutningar för olika situationer.

{loadposition contentbanner}

– Med rätt utbildning blir jobbet både enklare och säkrare. Det är inte svårt att arbeta säkert, men man behöver veta hur man ska göra. Okunskap och osäkerhet hur utrusningen användas ligger bakom i stort sett samtliga olyckor. Man vet helt enkelt inte hur det ska vara, hur man skyddar sig och hur man kan arbeta både säkert och effektivt, säger Marcus Björn, C2 Vertical Safety.

Utbildning och träning minskar riskerna och ökar den egna säkerheten. Rätt utrustning räcker inte för att göra arbetet på taken säkert. Lika viktigt är att ha kunskap om hur säkerhetsutrustningen ska användasför att undvika olyckor i samband med snöröjning på tak.

Källa: C2 Vertical Safety

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *