Content pages
Fastighetsägarna varnar – Tuffare klimat för Fastighetsbranschen | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fastighetsägarna varnar – Tuffare klimat för Fastighetsbranschen


Linköping i topp och Göteborg i botten. Det är resultatet av årets undersökning ”Fastighetsföretagarklimatet” där 1100 fastighetsföretag fått säga sitt.

– Tendensen nu är att kurvorna pekar nedåt i många kommuner, säger Rudolf Antoni, ansvarig utredare på Fastighetsägarna.

Fastighetsägarna lanserar rapporter om hur det står till med fastighetsföretagarklimatet i 20 kommuner i södra Sverige. Dessutom görs också en jämförande analys av storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

I undersökningen har Fastighetsägarna granskat hur fastighetsägare ser på samarbetet med kommunen, hur förutsättningarna för lönsamhet ser ut samt hur man upplever, service, avgifter och handläggningstider. Undersökningen görs för sjätte året i rad vilket ger ett bra underlag för att prata om trender. Den genomförs i samarbete med Demoskop. Sammanlagt har 1100 fastighetsföretagare i 20 kommuner intervjuats.

{loadposition contentbanner}

– Generellt kan man säga att konjunkturläget märks av i fastighetsbranschen. Då blir det allt viktigare vilka strategier kommunen väljer för att möta företagens behov. Vi ser ett allmänt tuffare klimat för företagen och skillnaderna är väldigt stora mellan olika kommuner, säger Rudolf Antoni, ansvarig utredare på Fastighetsägarna.

Dessutom har städerna Stockholm, Göteborg och Malmö specialstuderats i en jämförelse.

– Resultaten visar att Malmö är i topp och Göteborg är i botten. Dessutom tenderar skillnaderna mellan städerna att öka, säger Rudolf Antoni.

De undersökta kommunerna är Linköping, Skara, Lidköping, Borås, Karlstad, Arvika, Jönköping, Skövde, Trollhättan, Varberg, Värnamo, Mölndal, Halmstad, Kungsbacka, Uddevalla, Alingsås, Kalmar, Västervik, Motala och Göteborg. Dessutom har en jämförelse gjort mellan Stockholm, Göteborg och Malmö.

Är du intresserad av att ta del av en lokal rapport där siffrorna per kommun redovisas klicka här så kommer du direkt till rapporterna.

Källa: Fastighetsägarna

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *