Content pages
Ökat medlemsantal hos Hyresgäst­föreningen | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ökat medlemsantal hos Hyresgäst­föreningen


Den sista december 2011 hade Hyresgästföreningen 529 280 medlemmar – en ökning med 843 medlemmar från januari 2011. Hyresgästföreningen går emot den negativa trend som finns och ökar medlemsantalet i stället för att minska som många andra organisationer gör.

– Det är ett mycket glädjande trendbrott eftersom vi de senaste åren har minskat antalet medlemmar varje år, säger Susanne Moge, Hyresgästföreningens nationella medlemsstrateg, i en kommentar. Det visar att vi är på rätt väg.

– Det är naturligtvis positivt för Hyresgästföreningens medlemmar att vi blir fler och fler och därmed starkare, säger Barbro Engman.

{loadposition contentbanner}

– Det var ett tufft läge under 2011, med fastighetsägare som krävde orimligt höga hyreshöjningar och politiker som tror att andrahandsuthyrning är en lösning på bostadsbristen. Då känns det naturligtvis extra bra att alltfler hyresgäster uppskattar vårt arbete och tycker det vi gör är viktigt, säger Barbro Engman.

Under 2011 värvades drygt 84 000 nya medlemmar. I jämförelse med 2010 har Hyresgästföreningen dessutom lyckats bättre med att behålla medlemmar.

Ökningen sker i så gott som alla regioner i landet. Region Västra Sverige har exempelvis fler medlemmar 2011 än vad de har haft tidigare. Bland annat Norrland, BÄSK, Mitt och Södra Skåne har de högsta medlemssiffrorna på tio år. I andra regioner ökar medlemstalen mer än förväntat. Även region Stockholm, som tidigare har tappat medlemmar varje år, har de senaste månaderna ökat sitt medlemsantal varje månad.

Källa: Hyresgästföreningen

Håll koll – här får du SvenskLeverantorstidning.se:s nyhetsbrev!

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *